2023 19. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2023 00:00
Kitap bir devam kitabı ve buna rağmen harikaydı 1 kitapta kafanızı karıştıran Soru işaretlerini yok ediyor tüm soruların cevabını burada biliyorsunuz kitabın okuru içine çekmesi zaten bambaşka bir şey herkes kitap hakkında ikiye ayrılmış durumda su lordu ve Ateş lordu arasında bir kavga var herkes Hangisini daha çok acı çektiğini yarıştırırken Ben şahsen ikisinin acısını kesinlikle yarıştıramam çünkü neredeyse birisinin yaşadığının aşırı benzerini diğeri de yaşamış mesela su halkı öldürülmüş Ateş halkından bazıları öldürülmüş bazıları esir alınmış Arın varisini halkını kurtarmak için ölmüş Daren ikizalevi uğruna kanatlarını kaybetmiş Arın yüz yıl boyunca ilmekte yalnız kalmış Daren 100 yıl boyunca bir umut bir yıldız ışığına tutunmuş kimine göre neye göre ben ikisini de çok seviyorum DARIN CIYIM... Spoiler bulunan kısım Ilk olarak amon'un ölümü Beni en çok mutlu eden şeydi hele de bunu nova'nın yapması ve Daren için arının ve nova'nın kafayı yemesi harika bir şeydi Evranın ölümü iyiydi birisinden kurtulduk ariana'nın ölümü ise benim Aslında pek umrumda olmadı Çünkü Nova ilmekteyken mercimeği fırına verdikleri bölümde Ariana benim için bitmişti Arın da Zaten öyleydi ama neden bilmiyorum vazgeçemiyorum yani Arın ve adalia'nın kavuştukları sahnede bile somurtkan bir şekilde durması ciddi anlamda sinirlerimi bozdu Yani en azından boş bir uğurda da ölmedi ayzer kısmına gelirsek herkes onun ihanet ettiğini düşünüyor ama aslında onun tanrıçalar ve nova'nın yapmış olduğu anlaşmadan haberi olmadığı için arkadaşına herhangi bir zarar gelebileceğini düşünmüyor kendi açısından yaptığı şey Arın için bir bela olsa da nova'nın başını açacağı dertlerden haberi yok ama yine de bu beni ayzeri sevmeye itmiyor Hava krallığı Bence en aklı başında olanlar Yüzyıllar boyunca herhangi bir darbe almadan çok iyi bir şekilde kendilerini devam ettirebilen tek Krallık Aslında bunun arkasında diğer krallıkların da bir yardım bulunuyor diğer krallıklara kıyasla Halkının huzur içinde yaşamasını amaçlayarak bir yönetim biçimi uyguluyor Belki de nova'nın da dediği gibi onların bu zamana kadar rahat bir şekilde ayakta durabilmesinin sebebi de budur Başrolümüz Nova kesinlikle kitapta en sevdiğim karakter bazen su krallığının verdiği delilik de birazcık düşünemiyor olsa da kendini geliştirme konusunda harika bir karakter Belki de kitapta okuduğumuz en iyi karakter gelişimi nova'ya ait Su lordu Arın benim için bir Araf gibi Çünkü yapacağı büyük bir hatada vazgeçebileceğim bir karakter aynı zamanda kesinlikle vazgeçmeyeceğim çok çabuk bırakıyor ama çok fazla sahipleniyor kesinlikle kendisi hakkında bir sınırı yok hareketlerini kestiremedim anlayamadığm tek karakter olabilir şahsen Ariana ile yaşadığı şeyler Benim boğazımda düğüm oluşturan şeyler kitapta belki de en çok canımı yakan kısımda bu ona seni sevemem diyor ama onu düşününce mutlu oluyor Ben arını kimseyle paylaşamam (Nova hariç) Ariana'ya gelirsek kendi lordunun yalnızlığını görmeyip hiç hiçbir şekilde Daren'e bir yardımda bulunmaması nedeniyle kendisinden nefret ediyorum Bir de gelip arını seviyorum ayağına değişik değişik hareketleri şahsen Ariana olmasa da ben diğer herkesin çok rahat bir şekilde evran'ı alt edebileceğini düşünüyorum işe yaradığı tek bir kısım var o da evran'ı öldürmesi Çünkü evranı diğerlerinden bir başkası öldürseydi onunla birlikte ilmeğe gidecekti Onun dışında nova'nın da dediği gibi en işe yaramaz varisin Ariana olduğu su götürmez bir gerçek Gece yarısı lordu Toprak ishası Ateş ishası Kahkaha kusmuğu dümbelek Lordumuz hayatım boyunca okuduğum en değişik karakter ilk defa bir erkek karakterde bu kadar baskın bir şekilde Hüzün keder Yalnızlık hissediyorum yani Anlatmaya kelimelerimin yeteceğini düşünmüyorum okuyan anlar ben onu kimseye anlatamam..
Krallar ve SoytarılarıN. G. Kabal · Martı Yayınları · 20237,2bin okunma