2023 4. kitabı
türkçeye çevrilmiş kuir içerikli kitapları okumayı seviyorum ve bu yüzden uzun süredir epey popüler olan akhilleusun şarkısını merak ediyordum. inceleme spoiler içerir. kitabın ilk başları biraz sıksa da patroklos akhilleusla tanışınca kitap akmaya başlıyor kesinlikle ama son ~100 sayfada akhilleusa sinir olmaktan zor okudum MAL ya gururu ve şöhreti için hayatının aşkını satıyor sonra onu öldürünce de zır zır ağlıyor yazık patroklosa. çocuk ölünce bile rahat edemedi sonraki dünyaya geçemedi herhalde en son da bu dangalak akhilleusun anası acıyıp mezar taşına ismini yazmasa sinirden kitabı yerdim. beni şu deidamei? adından emin değilim akhilleusun çocuğunun annesi olan prensesi diyorum, ve patroklos arasındaki sahne manyak irite etti ve soğuttu NEDEN gerek yoktu. kuir kitaplarda illa karşı cinsten biri araya girmek zorunda mı en sevmediğim şey. akhilleus afedersiniz oç olmasa ne güzel dağda patroklosla yaşlanıp ölürlerdi ama angst şart hocam fluff değil sonuçta. he beni ilyada ve oddysia okumayı ikna etti mi, etti. yine de genel olarak bakınca çok güzel yazılmış bir kitaptı ama ouan düşülebilcrk yerler vardı 7/10
Akhilleus’un ŞarkısıMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202019,3bin okunma