2023 7. kitabı
Müthiş sürükleyici, fantastik bilim kurgu tadında, oldukça gerçekçi. Kurtlar vadisi tadında aksiyon da cabası. "spoyler" Hasan'a dikerek. "Hayır! Babam kalp krizinden öldü!" diye itiraz etti Hasan, gırtlağına yapışan Esat'ın pençesinden imkân bulabildiği kadar bir sesle. "Cik cik cik... Kötü bir evlat olduğun gibi kötü de bir yalancısın. Ama ben senin gibi değilim Hasan. Sana kafanı koparırım demedim mi?" "Neden yaptığını, bu cesaretinin nerden geldiğini bilmiyorum ama sen de kiminle uğraştığını bilmiyorsun! Bu adamlar devlet kurup, devlet yıkıyorlar. Sen ne yapabileceğini sanıyorsun?" Gerçekten de yaşlı bir kabadayı eskisinin bu cesareti nereden bulduğunu ve neden bu işin peşine düştüğünü Hasan Sidar'ın aklı almıyordu. "Onlar kâfirliklerini yapacak, ben de vazifemi!" dedi Haydar, sert ancak sakin bir sesle: "Neyse. Gevezeliği bırakalım artık. Anlat bakalım şu senin Amerikalı ne dolap çeviriyor?" "Si... git. İhtiyar bunak!" Hasan'ın ettiği küfre rağmen Haydar istifini bozmadı. Ellerini Hasan'ın masasına dayadı ve Hasan'ın üzerine doğru eğildi. Gözlerini gözlerine dikti. "Anlat evladım! Amerikalı ne planlıyor?" Esat fazla sıkmadığı halde Hasan'ın vücudu ve yüz kasları kasıldı. Gırtlağından önce bir iki inilti yükseldi. Sonra biraz gevşedi ve gözleri karşı duvara takılıp kaldı. Robotumsu bir tonlamayla Haydar'ın sorusunu cevapladı: "Şövalyeliğin en sevdiği işler." "Önceden bu gibi şeyleri komplo teorisi zannederdim. Meğer hepsi doğruymuş." "Ortalıkta konuşulanlar, kitaplarda, medyada yazılanlar buzdağının görünen yüzü sadece. Gerçek güç sahiplerinin bilinmesini istediği, cambaza bak tarzı ufak şeyler." Tülay sıkıntılı bir ifade ile kaşlarını kaldırınca alnı kırıştı: "Suyun altındaki kısmı hayal bile edemiyorum. Peki bu durumda, biz bu adamlara ne yapabiliriz ki Haydar Bey. Filin karşısındaki sivrisinek esamesinde bile sayılmayız." "Görünürde öyle. Ama unutmayın ki koskoca Nemrut'u topal bir sivrisineğe öldürten Allah'ın da bir hesabı var. Biz sadece kendi hesabımıza elimizden geldiği kadar gayret göstermekle yükümlüyüz. Galibiyet de mağlubiyet de Allah'tan. Ama son noktada bu davanın kaybetmiş görünenleri bile kazananlardan olacak Allah'ın izniyle. Mahkeme-i Kübra da kazanan iyi kazanır." "Son gülen iyi güler yani!" diyerek gülümsedi. Haydar da gülümseyerek karşılık verdi: "Eh, ikisi de kapıya çıkar. Rıza kapısına!" aynı
Son YeniçeriErhan Akhan · Çınaraltı Yayınları · 202010 okunma