·432 syf.····Okunma: 21 Şubat 2023 15:32 İyi ki okudum dediklerime bir yenisi eklendi!
Ben yine aynı yazarın Muhtelif Evhamlar Kitabı'nı 4 Haziran 2021'de okumuştum. İlk öyküsünü okuduğumdan beri aynı heyecan... Kitap biter bitmez yazar hakkında hevesli bir araştırmaya koyulmuştum. Bir romanı olduğunu öğrendiğimde okuma listemin en güzel satırına ekledim, ancak bugün okuyabildim bu romanı. Geç kalmadım, doğru zamanı bekledim okumak için. Hem okuma alışkanlığımın az çok sağlam olduğu bir zamanda hem de gerekli bilgi birikimine sahip olduğum bir zamanda okumuş olmak istedim. Yazarın bazı zamanlar mizahi bir üslubu var, çok yerinde bir mizah olduğu kanısındayım. Bu incelemede kitap içeriğinden bahsetmeyeceğim, çünkü yeterince benimsediğimi düşünüyorum, sonrasında dönüp baktığımda şu satırlar benim için yeterli olacaktır. Ama şunu da söylemeden geçmek istemiyorum, kitabın inanılmaz iyi bir kurgusu var, gerçekten. Ömür İklim Demir'in günümüz yazarları göz önüne alındığında Türk Edebiyatı için oldukça kıymetli bir yazar olduğunu düşünüyorum. Eserlerinin devamının gelmesini, bunları okumayı, yazarın sıkı bir takipçisi olmayı diliyorum. Umarız yazar bizi yalın ve bir o kadar etkileyici dilinden, özgün satırlarından mahrum bırakmaz.