·416 syf.····Okunma: 31 Ocak 2023 18:18 Size şeker gibi bir kitap önerisi ile geldim. Kitabı neredeyse bir buçuk aya yayarak okumasam daha çok sevebilirdim. Zamanlamayı yanlış yapsam da hoşuma giden ve sizlere önermek istediğim bir kitap oldu. Size kitabın konusundan kısaca bahsedeyim.
Birce bir anda kaldığı yurdun kapanmasının ardından kendini tanımadığı 3 kız ile bir evi kiralamaya çalışırken bulur.
Farklılıklarımızın en güzel özelliğimiz olduğunu çok güzel anlatan bir kitaptı.
Barış'ı ve dinozorlara olan tutkusunu sevdim. Birce'nin onun ile iletişim kurmak için gösterdiği çaba çok hoştu. Aralarındaki geçen şeyin çok nahif olduğunu söyleyebilirim. Evdeki kızlardan en çok Çiçek karakterini sevdim. Saf duygular ile hareket eden çok tatlı bir karakterdi. Jülide acayip zor ve başlarda gıcık olduğum bir karakter olsa da ona çok ısındım. Bensu ise aralarında en güçlü karakterimiz olabilir. Fakat bir yerlerden yaralı olduğu izlenimine kapıldım. Bu yüzden onun hikayesini çok merak ediyorum.
Karakterleri ve yazarımızın anlatış tarzını sevdim. Betül Güçlü'nün kalemini zaten çok seviyorum. Bu da tavsiye edeceğim kitaplarının arasında yerini aldı. Zaten okuduğum her kitabını sevdigim için önereceklerim yine hepsi olacak o da ayrı bir konu.
Dostluğun ve aile bağlarının ön planda olması benim için kitabı daha iyi yerlere taşıdı.
Karakterimizin duygularının yavaş yavaş yeşermesi hoşuma gitti. Bir anda pat diye aşık olmaması kendini zamanla anlaması daha gerçekçiydi.
Karakterlerin toz pembe olmamalarını, yanlışlarının da olmasını sevdim. Birinin size kaba gibi gelen davranışının arkasında aslında neler yatıyor olabileceğini güzel yansıtan bir kitaptı.
Umarım seversiniz️