2023 13. kitabı
Selamm Bir çoğumuzun içine yara olan sokak çocuklarını ve mücadele etmesi gereken zorlukları anlatan güzel bir kitap ile geldim Yeri geliyor bir çoğumuz sokak köşesinde gördüğümüz çocuklardan korkup kaçıyoruz. Yada mendil satmaya çalışan bir çocuktan hızla uzaklaşıyoruz... Peki böyle olmayı onlar mı seçti dersiniz? Kötü kişilerin maşası olan bu çocuklar, kendi hayatlarından memnnun mu sizce? Şiddetle, tacizle zorla satmaya çalıştıkları, kullanmaya zorlanan tehlikeli maddeleri isteyerek mi yapıyor sizce? Peki bunları yapmak istemeyen çocuklar. Kendilerini bir şekilde kötü insanlardan uzak tutup. Başka bir sokakta kıvrılıp para istemeye utanan, Çoğu zaman aç karnına. Soğukta donarak uyumaya çalışan çocuklar.. neler gördüklerini, nelere maruz kaldıklarını bile bilmediğimiz bir çok çocuk. Sokak köşelerinde yitip gidiyor... Bu çocukların en azından büyük bir kısmını bu bataklıktan kurtarmaya çalışan eski emniyet yetkilisi ve usta dövüş sanatları öğretmeni Ayhan bey'in büyük projesiyle ve öğretmen Oya hanımın sayesinde bir çok çocuğa hayat olmuşlar.. sokakta büyümüş ve Kaplan lakabı ile bilinen sokak çocuğunu kendisine benzeten Ayhan. Onun farklı bir yeteneği olduğuna inanıyor ve onu geliştirmeye, bilmediklerini öğretmeye çalışıyor... Farklı bir gönül bağı ile bağlı olduğunu düşündüğü Kaplan için. Kendi özel defterini ihtisas ediyor.. Ayhan'ın yapmış olduğu bu projeden, çaresiz çocuklardan faydalanan, onları gelir kaynağı gibi kullanan bir takım kişiler memnun olmamıştır, ve Ayhan'ı ortadan kaldırmanın planlarını yaparlar... Yazarın kalemiyle ilk kez tanışıyorum ve konusu gereği kitaptan çok etkilendim her anlamda.. sokakta kalan ve bir çok şeyle mücadele eden çocuklara yuva olsam keşke... Ben çok severek okudum. Çok akıcı ve polisiye karışımı bir kitaptı. Türü sevenler için şiddetle tavsiye ediyorum
Kaplan 2 AyhanAlper Özkan · Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık · 202316 okunma