·340 syf.····Okunma: 08 Mart 2023 10:03 "Sen hayatı kendine düşman kabul edersen nasıl ondan güzel şeyler bekleyebilirsin ki? Mutlu olanlar, hayata savaşacakları düşman değil de narin bir sevgili gibi görüyor olsa gerek."
" Hiçbir yiğidin kaza ve kader okuna karşı kalkanı yoktur."
Selam #alperözkan ın kaleminden okuduğum #kaplan2ayhan farkındalık yaratacak cinsten dolu dolu bir kitap.
Kurgu eski milli sporcu Ayhan ekseninde anlatılsa da aslında çok daha geniş bir perspektifi var. Özellikle sonlara doğru bu daha iyi belli oluyor.
Ayhan'ın kendisine ait dövüş sanatları okulu vardır ve o da eğitmendir. Onun milli sporcu olduğu günlerden hatırlayanlar yenilmez olduğunu bilirler. Şu anda da yeni bir teknik üzerine çalışmaktadır . İlk görüşte sevdiği , evleneceği kadın olduğunu anladığı Elif'e yakın olabilmek için de bir okulda İngilizce kursuna gitmektedir. Okulun müdürü Oya Hanım sokak çocuğu olan Kaplan'ı himayesine almıştır. Kaplan okulda kalmakta ve getir götür işleri yapmaktadır. Bu sessiz çocuk Ayhan'ın da dikkatini çeker. Onu spor okuluna davet eder. Sadece Ayhan'ı hocası olarak kabul eder Kaplan ve kendi kendine çalışmaya başlar. Çok çabuk öğrenmekte ve hızla gelişmektedir. Ayhan da bu durumun farkındadır. Onu kendisine mirasçı yapacak kadar sever
Diğer taraftan Ayhan , belediye başkanının uygulamaya koyduğu bir projede yer alır. Sokaklardan ve işletmekerden mafyanın , uyuşturucunun çekilmesi ve güvenli bir hale gelmesi. Aynı zamanda sokak çocukları için de güvenli bir yer yapma ve onları kazanma projesi de vardır ve bunları yapmakta sonuna kadar kararlıdır.
Yüksek miktarda paranın döndüğü bu yollarda projelerini gerçekleştirmelerine izin verirler mi sizce? Kanun izin verir mi yoksa her şey kılıfına uydurulur mu? Peki bu işlerin başındakiler kimlerdir? ...
Dolu dolu, sürükleyici , düşündürücü bir kurguydu . İçimi sımsıcak duygular ile dolduran bölümler yanında üzüldüğüm , gülümsediğim hatta kızdığım bölümler de oldu. Bir bütün olarak ise çok çook sevdim bu kitabı Yazarın akıcı anlatımı sayesinde de nasıl bitti anlamadım .