···Okunma: 25 Şubat 2023 18:26 Öncelikle ben bu kitabın birincisi olan İçimdeki Müzik'i 5. sınıftayken okumuştum ve bu kitap sayesinde okuma alışkanlığımı kazanmıştım. Ama bu kitap birincisinden kesinlikle daha güzeldi. Birinci de Melody'nin annesi babası sürekli onun etrafındaydı, bu kitapta Melody kendi ayakları üzerinde duruyor, arkadaş ediniyor, yüzüyor, resim yapıyor, dans ediyor.
Konusu:
Melody geçen yıl arkadaşları tarafından bilerek arkada bırakıldıktan sonra çok üzülür ama bunu atlatır. Ve bir gün Bayan V ile beraber kütüpanedeyken sipariş ettiği dergilerin geldiğini görür. Bu dergilerin arasında bir kamp hakkında broşür vardır, "onun gibi olanlar için" bir kamptır. Melody gitmeyi çok ister ve ailesini ikna eder. Kampa ilk gittiğinde geri dönmek ister ama sonra çok sever. Arkadaş edinir, onlarla güler, resim yapar, piknik yapar hayatında ilk kez az da olsa özgür hisseder. Hayatında ilkleri yaşar. Tekneye biner, ata bile biner küçük bir macera bile yaşar. Melody konuşamayan, yürüyemeyen, hareketleri kısıtlı olan 12 yaşında küçük bir kız olmasına rağmen herkese bu küçük genç kızın neler yapabileceğini gösterir.
Not: Melody Brooks şuana kadar okuduğum en güçlü, en zeki genç kız.