Anı
2021 13. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2021 00:00
Bu dergiyi askeriyede usta birliğimde yasak olmasına rağmen risk alıp Migros mağazasından satın alıp bulunduğum koğuşta okumaya başladım. Aradan iki üç gün geçti görevden geldiğimde ranzama geçip oturup tahtadan yaptığım masanın üzerinde başka kitaplar ve bu dergiyi okurken bölük nöbetçi astsubayı birden koğuşa girdi. Bir an göz göze geldik etraftaki herkes ikimize bakıyordu ve komutanın ne söyleyeceğine dikkatle dinliyorlardı. Yanındaki çavuşa dönerek olum siz bu adamları takip etmiyor musunuz ? Adam masa kurmuş üstünde kitap okuyor diye çavuşa söylemler ederek başka koğuşları teftiş etmeye devam etti. İlginç olan astsubay bölüğe yeni geldiği için kuralları bilmiyordu onun yerine havacı uzman çavuş gelse idi hem bana hem tüm koğuşa bağırır üstüne nöbet kitler ve mıntıkaya çıkarırdı.. Bölük komutanına ve yüzbaşıya götürür yasaklara uymadığım için idari ceza verirdi.. Askeriyede yaklaşık 15 Adet kitap 20' ye yakın Tarih ve Edebiyat dergisi bitirdim. Ve hiç ceza almadım. Aksine beni okurken gören komutanlarım bana yaklaşımı daha da farklı oldu samimiyetleri ve konuşmaları sanki onlardan biriymiş gibi hissettirdi.. Not: Bu yazı yaşanan olaylara ve kendi hayatımın bir yarısına eşlik etmiş olan askeriyede geçen günlerim içinde yaşanan olaylara dayanmaktadır.
Kurucu Dergi/Kitap - 2020 KasımKurucu Dergi/Kitap · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202012 okunma