Merhaba kitap severler;
Uzun aradan sonra paylaşım yapmak benim için inanılmaz zor.Ülkemizde yaşanan deprem nedeni ile içimden hiç bir şey yapmak dahi gelmiyor.Rabbim ülkemizde yaşanan felaketleri umarım daha donanımlı önlemler alarak tam organize olarak riskleri aza indirmek umuduyla.Allah'ım tüm deprem bölgesinde yaşayan tanıdığım ve ya ailemden biri gibi hissettiğim herkesin yar ve yardımcısı olsun...
Sizlere okurken her satırda ibret aldığım,tüylerimin ürperdiği,kendimi sorguladığım , ayetlerde ki anlatılan ilmi,yazılanlarda ki gerçeklik bir rüyadan sıçramama ve suratıma yediğim tokatlarla irkilmeme sebep oldu.Lütfen yanlış anlaşılmak istemiyorum,kitap oldukça emek verilerek, insanoğlunu uyandıran donanımlı anlatımla oldukça doyurucu ve lezzetli bir okumaydı.
Yer yer ben ne yapıyorum nefsimle verdiğim mücadeleyi size nasıl ayna olucağıma sanırım lugatimda yetersiz kalacak...Ahiretin maneviyatını ,dehşetini, o gün geldiğinde başıma gelebilecek görüntü resmen cehennem ateşine gittiğimi hissettirdi...Yaptığım ibadetlerin bile yetersiz gelirse diye inanılmaz ürktüğümü itiraf edebilirim.
Yakın zamanda ülkece geçirdiğimiz depremler nedeni ile her şeyin ne kadar boş olduğunu,cehennemi dünyada da nasıl yaşadığımızı tanıklık etmek ruhumda yaralar açtı...
Süleyman Hocam, ibret alıcı kurguyla bir insanın uyku halinde kalıp mahşerde yaşadığı,hislerini,korkularını, ince ince işleyerek ayetlerle vurucu cümlelerle cennete varmanın gerekçelerini,hangi yollardan geçmemiz gerektiğini donanımlı bir şekilde aktarıldığını altını çizerek belirtiyim.
Siz de zaman zaman boşlukta kalıp bir yere sığamadığınızı hissetmiyor musunuz?Kalbiniz daralıp ferahlamak için o samimi kabullenişi ve edebi ruha nefsimizi yenip ibadete yönelimin ilk adımı ile pişmanlığımıza son verip yeni bir tazelenmek adına Süleyman Dama 'nın kitaplarını öneririm.
Şimdi asıl sormak istediğim ölüme ne kadar hazırsınız? Bu kitabı okumadan önce ve okuduktan sonra fikirleriniz nasıl değistiğine,hal ve tavırlarınıza ,duruşunuza yansıdığını farkedeceksiniz.
@iqkultursanatyayin Süleyman Dama #Dingünü
#fundaileheryerdeoku