"Şiddetsiz İletişim" şiddetle tavsiye ediyorum :)
2023 20. kitabı
Çoğumuz, doğduğumuz günden itibaren, insanlarla olan iletişimimizde "doğru/yanlış" çerçevesi içinde rekabet etmek, yargılama, talepte ve teşhiste bulunmak üzere eğitiliriz. Bize öğretilen düşünme ve konuşma şekli, en iyimser haliyle bile İletişimi aksatır, hem kendi içimizde hem de başkalarına karşı yanlış anlaşılmalar ve hayal kırıklıkları yaratır. Şiddetsiz İletişim, kendimizi ifade etme ve başkalarını dinleme biçimimizi yeni bir çerçeveye oturtmamıza ve ilişkilerimizde derinlerdeki ihtiyaçları duyabilmemize rehberlik eder. Sözlerimiz, alışkanlık haline gelmiş ve otomatik tepkiler olmaktan çıkıp ne İstediğimizin farkında olma temeline dayalı bilinçli cevaplara dönüşür. "Dedemin de söylediği gibi, 'dünyada görmeyi arzu ettiğimiz değişimin kendisi olmazsak' değişim hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Hepimiz maalesef hep önce diğer kişinin değişmesini bekleriz." "Dünya, biz ona ne anlam yüklediysek odur." Bir aydan fazla elimde olan bir kitap kendisi. Sıkıldım mi asla Normalde bir kitap 15 günden fazla elimde olduğunda sıkılıp odaklanmakta zorlanırdım ama bu kitap öyle olmadı. Uzun sürmesinin sebebi de sıkıcı olması değil, benim ders çalışır gibi bu kitabı okumuş olmam.Sanırım en son İcra İflas kitabını bu şekilde okumuştum Her bölümün sonunda özet kısımları olması, uygulamalı örnekler vermesi ve pratikler yapması çok güzel olmuş kafanızda daha da somutlaşıyor uygulamadaki hali. Kitaptaki bilgiler çok değerli olmakla birlikte uygulaması çok kolay değil.Bir anda hayatınıza dahil edebileceğiniz şeyler değil çünkü. Çok pratik yapmanız gerekiyor. Ona rağmen bazı şeyler uygulamaya geçmeden dahi size kazandırdığı farkındalık hayat kalitenizi artırmaya yetiyor.Psikolog olarak tavsiye ediyorum, umarım sizlerin okumasına da vesile olurum Beklentiye sokmak istemem ama gerçekten çok çok güzel bir kitap.
Şiddetsiz İletişimMarshall B. Rosenberg · Remzi Kitabevi · 20202,328 okunma
Tavsiye için teşekkürler