2023 5. kitabı
Okunma: 17 Mart 2023 09:46
Bu kitabı,ülkemizin liyakatsizligini gözler önüne seren aslında üzerine ansiklopediler yazılacak kadar kirli malzemeler barındıran kısa bir vesika olarak görebiliriz. Bazı bölümleri okudukça hiddetleniyorum. Hakim olduğum daha önce duyduğum konularda yazının sonunu bildiğimden sogukkanliligimi koruyarak okuyorum. Ama ilkkez duyduğum bölümlerde bu kadarı yapılmaz,yapılamaz, olamaz dedim. Cahillik diyemeyiz buna. Bilinçli bi kötülük var. Sadece liyakat olsun istiyoruz ama onlar sadece sadakat istiyorlar. Kendilerinden gelecek talimatı beklesin istiyorlar. İşin ehli o işi yapmalı yoksa ne üst astına bir şey verebilir ne ast üstünü zorlayabilir. Mesela iyi öğretmenler iyi öğrencileri sever çünkü o öğrenciden gelecek sağlam bi soru öğretmenin bilgi dağarcığını yoklar varsa eksiğini ortaya çıkarır. Buna hazırlıklı değilse idealist bi öğretmen hemen eksiğini kapatma yoluna gider. Kendisini geliştirir bi sonraki dersinde daha iyi bi öğretmen olarak karşımıza çıkar. Haliyle daha iyi öğrencilerin yetişmesine vesile olur. Ülkemizde maalesef her kulvarda liyakatsiz bi güruh var. Milletvekilleri, bakanlar, kurumlardaki şube müdürleri, dekanlar, rektörler, gazeteciler... diye liste uzar gider. Uzun lafın kısası diyelim kitabı okumanızı tavsiye ederim. Bölümlerden oluşuyor. Günlük bi dil var. 120 sayfadan oluştuğu için kısa sürede bitirebilirsiniz. Gündemin nabzını bu kitapta bulabilirsiniz.
LiyakatCandaş Tolga Işık · Kırmızı Kedi · 2021273 okunma