2023 13. kitabı
“Bir insana değil de, onun gözlerine aşık olmak mümkün. Demek istediğim, sana ait olmayan ama sana nerede olduğunu, kim olduğunu gösteren gözlere.” . Yepyeni bir yolculuk başladı. Zaman geçerken hayata neresinden baktığınız önemlidir, siyasi olaylar toplumsal gerçekliğin içinde insanları nasıl etkisi altına alıyor, her bir dönem geçişinde dünyanızda neler değişiyor detaylarıyla gün yüzüne çıkıyor. Bazı kopukluklar olduğu için okuması kolay değil gibi gözüküyor, önemli olan nokta, yakın geçmişteki siyasi ve toplumsal olaylarla biraz alakalı olmaktan geçiyor. . Birleşik Krallık referandumla AB’den ayrılmaya karar veriyor ve Ali Smith bu dönemin en tuhaf bürokrasi eleştirisi olarak gözüken ilk Brexit kitabına ve serisine imza atıyor. Umutsuzluğun, mülteci krizinin, muhafazakar duruşun toplumsal yapıya verdiği zararlarına ve insan ilişkileri üzerindeki etkisine, 100 yaşındaki bir adamla, genç bir kadın arasındaki diyaloglarla ortak oluyoruz. . Okurken bir sonraki sayfada ne olacak, bir sonraki mevsimde bizi neler bekliyor diye heyecanlanmadım değil, evet biraz kopukluklar olduğunu düşünüyorum ama bütün okuduklarımızın su gibi akıp gitmesi gerekmiyor. Zaman zaman da rahatsız etmeli.
Sonbahar
Sonbahar