A River Enchanted son zamanlarda güncel bir fantastik okumak istediğim ve takip ettiğim okurlardan iyi yorumlar aldığı için başladığım akıcı, atmosferik bir fantastikti.
Kurgu ve atmosfer son zamanlarda tam ihtiyacım olan karakter dinamiğinin ön planda olduğu sakin ve takip etmesi keyifli bir deneyim yaşatıyordu. Özellikle yan karakterleri sevmemin hikayeye devam etmemde büyük etkisi oldu. Gizemli Cadence Adası, klanlar arasındaki asırlık kan davası ve ruhların oluşturduğu fantastik element; İskoç halk masallarından aldığı ilhamla atmosferik bir hikaye oluşturmuş.
Karakterlerin çoğu yetişkin olmasına rağmen; daha çok bir genç yetişkin okuyormuş gibi hissettiğimi söylemem gerek. Hemen ikinci kitaba geçmek gibi bir isteğim olmasa da kitap okuyamadığım son zamanlarda rahat okunan bir seçenek olduğundan, hikayeyi tamamlamak isterim. Serinin iki kitaptan oluştuğunu da söyleyeyim.
Çok ağır olmayan, biraz fantastik, karakterler arası etkileşimlerin bol olduğu, biraz aşk bolca gizemin harmanlandığı; genç yetişkin hissettirse de tamamıyla öyle olmayan yeni bir şeyler okumak isteyenlerin keyif alacağını düşünüyorum.
Rebecca RossA River Enchanted