‘‘Ve kimse kalmadı’’
2023 11. kitabı
Okunma: 23 Mart 2023 23:09
Agatha Christie’nin başyapıtı olarak geçen ve kendisine dair okuduğum ilk kitap; On Kişiydiler. ‘‘Katil kim?’’ oyununu sadece kurguya uyarlamadığı, aynı zamanda size de oynattığı bir eser. Gerçekten hayranlık duydum. Sadece kurgu okumayıp kendimi yormak, oyuna dahil olmak, ince detaylı düşünmek, kurgular oluşturmak benim gibi suç bağımlısı biri için çok sürükleyici oldu diyebilirim. Kitabın başında düşündüğüm ve kurguladığım her şey, her cümleyle yavaş yavaş başka bir fikre dönüştü. İlerledi, mantıklı çıkarımlara yöneldim ya da yanlış yöne sürüklendim. Okurken aşırı zevk aldığım bir kitap oldu. Eğer ‘‘okusam mı acaba?’’ tereddütü içindeyseniz, kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. --》spoiler. - - ‘Katil olabilir’ diye 2 kişiye, -belki- 3 kişiye yüklenmiştim. Şüphelendiğim 2 kişiden biri katil, diğeri de ona ayak uyduran, saf biri çıktı. Mutlu muyum? Evet. Beklediğim gibi miydi? Beklediğim gibi basit olmaması beni daha da tahmin etti. --》daha da spoiler. Açıkçası şiiri ilk okuduğumda özellikle etkilendiğim yer, ''Beş Küçük Asker hukuka merak saldı, Biri yargıç oldu. Kaldı dört.’’ dizesiydi. Bu yüzden tatmin edici bir son oldu benim için. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
On KişiydilerAgatha Christie · Altın Kitaplar · 202143,5bin okunma