Bu ömür kendine tahammül ederek yaşanmaz
2023 8. kitabı
Doğan Cüceloğlu'nun hayatla ilgili merak edilen temel sorulara psikolojik temelli cevaplar verdiği bir kişisel gelişim kitabı. Kişisel gelişim kitaplarına oldukça mesafeliyim ve okumak hiç tarzım değildir, yalnızca Doğan Hoca'nın bir kitabını okumuş olmak istedim. Kitabı bitirdiğimde hayatımda büyük soruların yanıtını almış ve kocaman yeni ufuklara yelken açmış değilim elbette. Çünkü hocamıza sorulan soruları yıllardır kendime soruyorum ve çeşitli cevaplar arıyorum. İnsanın yaşam yolculuğu başkasının soru ve cevaplarına dayanarak oluşturulmamalı. Başka fikirlerden yardım alıp özünü zenginleştirip ilerlemeli insan. Bu kitabın da okuması keyifliydi. Özellikle insanın kendine yatırım yapmasıyla ilgili olan bölümleri beğendim. Çünkü her gün 24 saat boyunca tahammül etmemiz gereken biri var o da kendimiziz. Eğer kendimizle barışmazsak kendi başımıza mutlu olmazsak bu ömür böyle yaşanmaz. Hayatım boyunca yanımda olacağından emin olduğum tek kişi benim, tahammül etmek zorunda olduğum tek kişi benim. O zaman bu durumu tahammül etmek noktasından çıkarıp kendimle mutlu olma noktasına getirirsem yaşamdan keyif alabilirim. Yaşamdan keyif almalıyım diye de çıkılmaz yola, kendime iyi gelen şeyleri yapıp kendimi mutlu edeceğim. Ancak bu şekilde başkalarını da iyi edip onlara da iyi gelebilirim. Böylece kenime de tahammül etmiş olmam ancak kendimle olduğum için mutlu olurum
Var mısın?Doğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 202137,8bin okunma