Dünya üzerinde Tanrı`nın verdiğine inanıldığı bazı güçler ya da bazı insanlara göre lanetler vardı. Önceden dünyanın sadece dört elementten oluştuğu düşünüldüğü bu elementlere hükmetmesi için bazı insanlar göndermişti yeryüzüne Tanrı. Kimisi suya, kimisi ateşe, kimisi toprağa, kimisi havaya hükmetmekteydi.
Kara büyücüler, bu güçlerin hepsine sahip olabilmenin tüm dünyaya hükmetmek demek olduğunu anladığında elementlerin sahiplerini avlamaya başladılar.
YORUMUM;
Fantastik kurgulanan her kitaba ayrı bir zaafım var. Kristalize kitabına başlarken her kitapta olduğu gibi sonunu okuyarak başladım. Ardından kitabı okumaya başladım.
Aslında kurgunun nasıl ilerleyeceğini kitabın ilk başlarını okuyunca tahmin edebiliyordum. Büyük bir sır olarak saklanan gerçeği ilk başta bilmek benim için bir sorun teşkil etmiyordu. Sonuçta kitaba sonundan başlayan biriyim. Ama spoi yemekten çok korkan okuyucular için küçük bir eksi puan olabilir.
Ama ters köşe olduğum durumlar oldu açıkçası. Okurken bağlantı kopuklukları yaşamadım odaklanınca gayet güzel bir şekilde sürükleyici bir kitaptı. Claire özel güçlerinden habersiz belli bir yaşa gelen genç bir kız. Aslında kendisinde olan değişikliklerin farkında ama kabullenemiyordu. Ailesi ve gerçek ailesi hakkında her şeyi biz biliyorduk ama Claire bilmiyordu. Hayatına bir anda dahil olan Aiden, Aida, Anastasia ve Eva başlangıç bu şekilde başlıyordu.
Aiden'e karşı herkes pozitif düşünüyordur kesin. Ama ona karşı içimde hep bir antipati vardı. Alice tam bir dosttu. Her anında ona destek olmak için yanında var oluyordu.
Küçük bir mitolojik tanrılar arasında olan savaş kitabı okuyormuşum gibi hissetmedim desem yalan olur. Taht kavgası yoktu aslında hep bir hırs vardı. Kitabın sonu ise ah, tabi ki söylemeyeceğim ama beklemiyordum hani böyle bir son beklemiyordum.
2. Kitabı dört gözle bekliyorum lütfen çabuk kavuşalım. KristalizeElif Demirbaş