Gündoğumu partisi, ölüler diyarı, leylak şarabı ve beklenmeyen değişim. Callie için her şey yeni ve imkansız görünüyordu. Bir de ruh eşi ve kraliçe yolu açılınca kızımız ne yapacağını bilemez zamanlar geçiriyor.Des ise ona her konuda yardımcı olmaya çalışırken bir yanda uyuyan askerler, kaçırılan kadınlar, çocuklar ve bir türlü bulamadığı düşman Ruh hırsızı. Birde öldü sandığı babasının dirilmesi ile bizim Gece Kralı artık tamamen yorgun!Ne olursa olsun sevdiği kadını ve krallığını korumak zorundadır. Peki bu Ruh hırsızı kimdir? Babası nasıl dirilmiştir? Krallığını daha doğrusu krallıkları koruyabilecek midir? Peki ya kim dost kim düşmandır?..
Geldik mi yine bir güzelim serinin sonuna?Vallahi de geldik.Gerçi ben ayrılmamak için baya yavaştan aldım işleri ama yinede geldik.Genelde #fantastik türünün seri kitaplarında ortamı evreni tanıtma, kaynaşma ve sonuç gelir. Ama burda ilk kitapta Callie, yaşadığı zorluklar ve dünya hayatı anlatıyordu.İkinci kitapta ise Desmond,ötedünya ve krallıklardan bahsediliyor. Son kitap ise birliktelik ve başlarındaki olayları atlatma serüvenleri var.Yüzyıllar boyunca yayılan bir kehanet ve her şeyin ortasında bir #siren Callie.Onu ve krallığını korumaya çalışan Gece Kralı.İşler ne kadar karışabilir ki diye sormadan işlerin çokça karıştığını söyleyebilirim.Bir anda ortaya çıkan ve karanliktan, gölgelerden beslenen Ruh hırsızı ise bizim ikiliyi de benide baya yordu.Serinin sonu dışında her şey mükemmeldi.Sanırım ben çifte doyamadım arkadaşlar! Kadınların günü kurtardığı, erkeklerin zekasını ve güçlerini alt ettiği kitapları okumayı sevmeyen kaldı mı? Kitapta bolca yetişkin içeriğe yer verildiğinide söylemek isterim.