iskenderiye dörtlüsü / II
2023 15. kitabı
Okunma: 23 Mart 2023 20:00
Balthazar, mart ayında başladığım iskenderiye dörtlüsü’nün ikinci kitabı. ilk kitapta başta justine olmak üzere anlatıcı darley’nin etrafındaki karakterleri tanımış, iskenderiye sokaklarının çeşitliliğinde, renklerinde dolaşmıştık. balthazar’da yine aynı süreci okuyoruz, anlatıcı yine darley olsa da bu kez balthazar’ın bakış açısıyla ve darvey’in bilmediği gerçeklerle birlikte o sürece bambaşka bir perspektiften bakma fırsatı buluyoruz. karakterler derinleşiyor, okuyucuyu merakla üçüncü cilde taşıyacak detaylar ortaya çıkıyor. dili yine oldukça renkli ve dolu dolu. ilk kitapta bahsettiğim gibi odaklanarak okunursa hakkıyla sindirilecek bir anlatımı var. tek farkı ilk kitap sonrası bu dile daha aşina oluşumuz. çeviri yine şahane, tertemiz de bir baskı. emeği geçen herkesin ama en çok da ülker ince’nin ellerine sağlık. . . . “Kimi insanlar ötekilere göre daha çok kötülük, daha çok iyilik etmek üzere doğarlar - kurtulamadıkları hastalıkların bilinçsiz taşıyıcılarıdırlar. Bana kalırsa, bizim belki de onları incelememiz gerekir, çünkü görünürde onların salgıladıkları ya da ulaşmaya çalıştıkları bozuşma ve karışıklık evreni ileri götürüyor olabilir.”
Edebiyat & Roman
BalthazarLawrence Durrell · Can Yayınları (Modern) · 202212 okunma