Puan vermedi·376 syf.····Okunma: 28 Mart 2023 03:00 Aslında kitap hakkında söylenecek çok şey var ama sırayla gitmek istiyorum bu nedenle konusunu kısaca açıklayarak başlamak istiyorum.
Kitap tema olarak romantizm ve dram. Konusu ise şu şekilde; kitapta ana karakterimiz Lily Bloom. Bu karakterin ağzından anlatılıyor kitap. Lily’nin babasını kaybedip cenaze töreninde anma konuşması yaptıktan -ya da yapmadıktan- sonra bir binanın çatısına çıkıp orada hava alıp kafa dinlemek istemesiyle başlıyor. Klasik bir tipleme yani kısaca, kafam attı çatıda hava alayım hatta biraz kendimi tehlikeye atayım çatının kenarında durayım tarzında. Sonra burada bir adamla karşılaşıyor: Ryle. Bu karakter de geldiği gibi siniri de beraberinde getiriyor. Sandalye tekmelen bir cerrah kendisi. Tanışıyorlar orada ve birbirlerine çıplak gerçekler söylemeye başlıyorlar. Kısaca konusunu ele almak için gerekli karakterlerin ikisi bunlar çünkü bunlar ileride birbirlerine aşırı saçma tesadüflerle karşılaşa karşılaşa evleniyorlar. Lily’nin geçmişi bu noktada anlatılması gerekir çünkü evlilikleri hakkında önemli noktalar burada. Lily, annesinin babasından dayak yediğini ve istismar edildiğini görerek büyümüş bir kız. Bu sebepten annesini çok kınamış, babasını terk etmesini çok istemiş, ki bu noktada haklı da. Daha sonra Lily eşinden bunları görmeye başlıyor ve onu terk edip etmem konusunda karar verme süreci anlatılıyor kitapta. Ki aslında bence başta evlenmesi hataydı çünkü bu çıplak gerçeklerden ilki onunla yatmak istediğini söylemesiydi. Bunun yanında bir de Lily’nin ilk aşkı ile tanışıyoruz, Atlas. İyilik abidesi, düşünceli, yakışıklı, şef Atlas. Yıllardır kendisini sevmekten asla vazgeçmeyen Atlas.
Kitap hakkındaki genel düşüncelerim şu yönde, romantik tarzda pazarlanan bir kitapta şiddet unsurları içermesi, cinsellik kitabın okuma yaşını +18 olarak belirlememe neden oldu. Bu noktada aile içi şiddetin içerisinden çıkmaya çalışan doğru karar vermeye çalışan bir kadını okuduk evet. Ve evet, kitap yazarın hayatından çokça iz barındırıyor. Sevdim, kitap güzeldi ama çok da sevmedim. Çünkü fazlaca saçma tesadüf ögesi, fazlaca hızlı giden ilişki barındırıyordu. Çok hızlı değişen bir Ryle vardı. Bazı noktalarda kalbindeki hisleri anlamlandıramamış Lily vardı. İyilik abidesi ve gerçekten çok saf melek Alyssa vardı. Yani akıcıydı ama göze batan unsurlar çoktu. Ama okunabilir.
5.5/10