·108 syf.····Okunma: 29 Mart 2023 00:00 Ödüllü bir öykü kitabı. Ödüllerin sebebini okuyunca anlıyorsunuz. Kitap on öyküden oluşuyor ve 105 sayfalık, iki günde okudum çünkü bu şekilde daha keyifli oluyor, daha yavaş okusam bile olabilirdi. ️
“Pardon diyorlar, bazen de biraz dikkat eder misiniz diye çemkiriyorlar. Ne acayip soru. Biraz dikkat ediyorum zaten, biraz da etmiyorum. Siz diğer yarısına denk geldiniz; pardon, pardon, pardon.” “Vasati 40 Yaş”, s. 25
Hayatın sevincini, heyecanlarını ya da üzüntülerini yaşatıyor yazar bize. Sokakta birini görseniz hikayesi nedir deseniz, işte bunu anlatıyor büyülü bir şekilde- sizi bilmem de ben bu oyunu oynamayı çok severdim kafamın içerisinde. Detaycıyımdır, bir ayrıntı fark ettim; kitabın kapağındaki fotoğrafı yazar kendisi çekmiş, muhtemelen o odadaki eşyaların hikayeleri ilgisini çekmiştir
Öyle yaşatıyor ki hiç tanımadığınız insanların hikayelerini- bazen çöp toplayan Rasim abi, bazen vefat etmiş eşinin fotoğrafına bakan Melda, bazense hayatının anlamını bulamamış Taner oluyorsunuz. Karakterler öylesine gerçek ki. Bu karakterlerden hangisi sana şu an daha yakın derseniz Taner derim, Vasati 40 Yaş öyküsü en sevdiğim oldu dolayısıyla
Yazarın dili akıcı ve aynı anda sade, bir kelime fazlası yok. Hukukçu kimliğinden olabilir, bilgi birikimi de aşikar. Ben de bir hukukçu olarak (büyüyünce) böyle olabilir miyim Bana bir şeyler yazma isteği verdi ki bu nadiren olur, bu açıdan da takdir ediyorum