···Okunma: 29 Mart 2023 20:59 İzmir'de bahar ayları gelmişken son bir iki gündür hooop birden yine kış gibi bir hava oldu. Bu hava tam da Mevsim Dörtlemesi'nin ikinci kitabı olan Kış'ı okumak için uygundur dedim ve fazla beklemeden hemen başladım.
Serinin ilk kitabı Sonbahar'ı bu ayın başında okumuştum. Öyle farklı bir kitaptı ki sevdim sevmedim diyemiyorsunuz ama geride lezzetli bir okuma kalıyor. İkinci kitapta bu lezzet daha da arttı. İki kitap birbirinden farklı gözükse de minik noktalarla birbirine de bağlı gibi sanki. Bekletmeden İlkbahar'ı da hemen okuyacağım ve dörtleme bittiğinde her şey tamamlancak diye düşünüyorum.
Gelelim kitaba;
Noel için bir araya gelen dört karakterimiz ve onların öyküleri çerçevesinde oluşan bir kitap Kış. Karakterlerin öyküleriyle kimi zaman geçmişe gidip kimi zaman da şimdide kalarak bu zaman aralıklarında Avrupa'nın son 50 senesine ışık tutuluyor. Aile ilişkileri, yaşanamamış aşklar, kurtarılmaya çalışılan ama kurtarılamamış bir dünya, insanlık ve vicdan gibi kışlarımızın hikayesi biraz da.
*Not: Benim için tatlı bir yanı daha oldu. Bu kitapla eş zamanlı Hamnet'i okuyordum. Bir önceki incelememde ondan da bahsettim. Shakespeare'in oğlu Hamnet ile ilgili bir kitaptı. 'Kış'ta da bazı kısımlarda Shakespeare'den bahsedildi. Bunların hepsini işaret olarak kabul ediyor ve daha fazla Shakespeare okumak için kendime söz veriyorum.