2023 18. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 13:26
Sanırım kalıcı olmak demek mutsuz son demek. Ah NEMECSEK ah . Böyle bir sonu hak etmiyordun nemecsek. Yazarın okuduğum ilk kitabı . Kitapta Pal sokağı çocukları ve Kırmızı gömlekliler adlı iki grubun arasında "arsa" dedikleri yer için yaptıkları mücadele anlatılıyor. Pal sokağı çocuklarından Nemecsek ve Boka nın yaptığı fedakarlıklar anlatılıyor. Küçük yaşta olmalarına rağmen onlar asla pes etmiyor değer verdikleri yer için sonuna kadar mücadele ediliyor . Bu çabalar sonuçsuz kalmıyor tabii Pal sokağı çocukları arsayı koruyorlar. Sahi neyden koruyorlardı .Arkadaşlarının arsa için canını ortaya koyduğu yer aslında bir ev olacaktır. Bu kitaptan baya ders aldım. •Hangi yaşta olursan ol "benim dediğin yer için" mücadele edersin.Çocuk bile olsan tüm benliğinle savaşırsın . •Hani çocuk aklı deriz ya iste o çocuklar yetişkinlerden çok daha prensipli , onurlu . •Alın teri dökmediği bir şeyi almak için kolay ve kirli yollara başvurmayan çocuklar. Bugüne kadar neden okumadım ki seni .Her ne kadar Nemecsek bunları hak etmese de mükemmel bir kitapsın. •Minnacık ayaklarıyla bir çeteye kafa tutan Nemecsek seni unutmayacağım. Kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
Pal Sokağı ÇocuklarıFerenc Molnar · Kapra Yayıncılık · 202336,3bin okunma