Puan vermedi·272 syf.··Beğendi
· Arkadaşlarla Sohbetler çarpık ilişkileri konu alan bir roman. Kitap etik değerleri, ahlak normlarının üzerine set çekiyor. Bazen sadece okuduğun şeyden keyif almaya çalışmalısın, olay senin ne yapıp yapmayacağın değil gelişen olayları çerçevesinde karakterlerin ne yapmayı seçtiği ve bizim onların gözünden olaylara bakış açımızı genişletmek. Ama ne olursa olsun Arkadaşlarla Sohbetler karamasar bir kitap, pusulu bir havası var. Karakterler çok iç dünyasında ve aslında tek olayları yaşamak, kendi döngülerinde bir şekilde var olmaya devam etmek amaçları. Sally Rooney'i başarılı kılan da bu, sıradan insanları ve gündelik yaşamları bize ilgi çekici kılıyor ve okutuyor. Ama yaratığı karakterler arasındaki iletişimsizlikler ve yanlış anlaşılmalar okuru sinir krizine sokan cinsten.
21 yaşında komünist, asla düzenli bir işte çalışmamaya ant içmiş ve zenginlikten nefret eden biseksüel şair bir üniversite öğrencisi olan Frances. Frances'in şiir gecelerindeki performans ortağı, en yakın arkadaşı ve aynı zamanda eski sevgilisi Bobbi. Orta yaşlardaki Ünlü bir yazar Melissa ve onun oyuncu kocası Nick. Onların lüx ve zenginlik içeren çevresine sızan iki üniversite öğrencisi.
Kitapta bir çok farklı odak noktası var:
*Frances ve dünya görüşüne ters, içinde sinsice saklanan arzular.
* Bobbi ve Frances arasında olan arkadaşlık
*Nick ve Melissa'nın evlilik dinamikleri
*Ve tabii ki Nick ve Frances arasında yaşanan yasak aşk.
Sally Rooney psikolojik romanlar yazmayı seviyor ve açıkçası Nick'in içindeki karmaşa, Melissa ve Frances ile birlikteyeken birbirlerinden bambaşka 2 ilişki dinamiği kurması, Francesin kendiyle çelişmeleri ve 2. Kadın olma durumunu anlatış biçimi benim için çok etkileyiciydi. Yine doğru zamanda okunması gereken ve normları kafamızda alt üst eden bir roman. Okursun, iz bırakır ve yoluna devam edersin.