Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 01 Nisan 2023 16:32 Gözyaşları eşliğinde, hıçkırıklara boğularak kitap okumak nedir bilir misiniz? Evet ben bu şaheserde bunu kalbimin en derinliklerine kadar tattım. Rıza-I İlahiyi o kadar güzel anlatmış ki, peygamber sevgisini, kutlu topraklara olan hasretini, anne ve baba sevgisini herşeyin en ince ayrıntısına girerek tüm bu duyulan sevgileri bize hissettirmiş yazar.
Hayâ duygusuna o kadar önem ve özen göstermiş ki ben bile okurken hayâ etmedim değil. Sevdayı öyle tek kelime görüp basitçe anlatmamıştı yazar aksine öyle güzel öyle büyüleyiciydi ki, sevdaya sevdalandım. Onların ki Allah için duyulan bir sevdaydı. Sahi Allah için sevmek neydi?
“O’nu severken, nefsinin istek ve arzularını bir kenara bırakacaksın. Nefsin yok olacak. Ona baktığında, Allah’ı göreceksin. Onun kulu olduğunu hatırlayıp, ona göre davranacaksın. O’nun (Allah) için tüm kusurlarını görmezden geleceksin, O’nun için o kula hoşgörülü yaklaşacaksın. O kuldan hiçbir menfaat ya da çıkar beklemeyeceksin, senin beklediğin şey hep Allah’tan olacak. O kula bir şey diyeceksen on defa düşüneceksin. Çünkü; O’nda Allah var, onu yaratan onda vuku bulmuş. Allah aklından çıkmadıkça, onu severken de aslında onu değil, Allah’ı sevmiş oluyorsun.” (Sayfa:186)
İşte Allah için sevmek bu kadar güzeldi. Öyle herkes Allah için sevemezdi yârini, kelimelere kifayetsiz kalıyordu bazen. Onlar Allah için sakınanlardı, yine Allah için sabreden iki müminlerdi. Naçizane tavsiyemdir her bir kulun okuması gereken bir eser olmuş.
Selam ve dua ile…