2023 50. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2023 11:56
Okul ... Henüz gitmeden sevdiğim ve güzel hatıralarımın olduğu yerler . Hepimiz için aynı etkiyi bırakmıyor tabii. Benim gibi güzel hatırlayan olduğu gibi travma yaşamış olanlar da var . Eğitimci yazar #fevziyedag Eğitim Sistemine Yenilikçi Bir Bakışla Okulu Tartışmak kitabını okurken hem kendi geçmişime, okuduğum okullara, hem de çocuklarımın okullarına doğru bir yolculuğa çıktım. Eğitim sistemimizde ciddi bir problem var ve çoğunuz eminim benimle aynı şekilde düşünüyorsunuz. Çocuk çocukluğunu yaşayamadan yarış atı gibi okul, özel ders , kurslar arasında bölünüyor. Öyle ki oyun oynacak enerjisi kalmıyor ve bir süre sonra isyan etmeye başlıyor ya da içine kapanıyor. Bunların sebebi ne?? Daha iyi bir okulu kazanabilmek !! Tüm okullar eğitim kalitesini arttırsa buna gerek kalır mı? Gelişen teknolojiye de uyum sağlamak lazım. Oğlum liseye giderken tablet dağıtıldı sınıfa. Her okula değil pilot seçilen okullara dağıtıyordu o zamanlar. O tabletler evden okula gitmedi çünkü öğretmenler istemediler okulda tableti. Derslerde kullandırmadılar çünkü kendileri de nasıl kullanacaklarını bilmiyorlardı. Oğlum şimdi üniversiteden mezun olacak ve o tablet hala duruyor ve kullanılmıyor. MEB e kaç kere mail attım tabletlerdeki yazılım değiştirilip normal kullanıma açılsın , çocuklar üniversitede de faydalansın diye ancak cevap veren olmadı... Sürekli değişen bir eğitim sistemiz var . Çocuklarım arasında iki yaş var ve ikisinin okula giderken aldığı eğitim ve sınav sistemleri çok farklı . Artık sürekli sistem değiştirmekten vazgeçilmelidir. Başka ülkelerin sistemleri alınacağına bizim ülkemizde, bizim çocuklarımıza uygun bir sistem getirilmeli ve sürekli değiştirilmeyip geliştirmeye çabalanmalıdır. Şehirden kırsal kesime kadar tüm çocuklar iyi bir eğitimi hak ediyorlar . Onları zorlamak yerine ilgi alanlarına yönelik eğitim verilmeli ve her çocuğun farklı bir birey olduğu kabul edilmelidir. Sistemin içinden birisi ve bir anne olarak yazarımız okul ve eğitimle ilgili her konuya değinmiş kitapta. Okurken kendi düşüncelerimi buldum satırlarda. Bu dolu dolu kitabı her eğitimcinin ve ebeveynin okuması gerektiğini düşünüyorum.
Okulu Tartışmak - Eğitim Sistemine Yenilikçi Bir BakışlaFevziye Dağ · Herdem Kitap · 011 okunma
Çok teşekkür ederim. bu samimi yorumlarınız için.