Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 03 Nisan 2023 01:37 Diğer bir adıyla Kreutzer Sonat..
Kitabın ilk kısmı hakkında konuşacak olursam bir erkeğin oturduğu yerden kadınlar hakkındaki düşüncelerini vaaz olarak dinnettirdiğini ve ortamda bulunan kadınların bile doğru düzgün kendini ifade edemediği pek de takdiri hak etmeyen bir ortam vardı. Devam eden bölümlerde bu vaazı veren adamın nasıl bu hale geldiğini içten bir anlatımla itirafı kitabı kurtardı diyebilirim. Bu adamın aslında gençliğinde çapkınca bir yaşam sürdüğünü sonuç olarak da kadınlara olan iyi niyetinin bittiğini görüyoruz. Sonrasında bir kadından etkileniyor ve aşk sonucu olan evliliğinin hayatını değiştireceğini düşünüyor ama evlilikten umduğunu bulamıyor üstüne üstük bu evlilikten beş çocuk sahibi oluyor. Adam sürekli bir kıskaçlık hali içerisinde hep karısını gözetliyor, ani ev baskınları yapıyor ve en sonunda umduğu da buluyor diyebiliriz. Bir çırpıda okunabilecek bir kitap, başında sıkılsanız da sonuna yaklaştıkça içinizdeki heyecana engel olamayacaksınız.