CHRİSTİE 'NİN YASAK AŞKI
Yazar: Nina de Gramont
"Güneşli. Bana sorarsan zengin veya fakir olmanın bir önemi yok. Bazı insanlar mutlu doğar işte. Bence bu başına gelebilecek en güzel şey. Eğer içinde güneşi barındırıyorsan, havanın nasıl olduğu ile ilgili endişe etmene hiç gerek kalmaz."
DÜNYA HİÇBİR ZAMAN MASUM BİR YER OLMAMIŞTI
✿
Herkese Merhaba
✧ Bugün sizlere büyük bir keyifle soluksuz okuduğum muazzam bir kitap bırakıyorum. Psikoloji gerilim türünde kitapları okumayı sevenler buraya! Bakın size hikâyede adı geçen yazarı da söylüyorum; Agatha Christie. Bu tür kitapları okumayı sevenler yazarın illa ki bir iki kitabını okumuştur. İşte bu kitap da en az Agatha Christie 'nin kendi hikâyeleri kadar gerçekçi, bir o kadar da yaratıcı ve dokunaklı. Kitabı okurken duygudan duyguya sürüklendim. Bir yandan Agatha Christie 'nin "Yok Oluş" una yani ortalıktan kaybolmasına tanıklık ederken, diğer yandan Rahibe Mary ile Nan O ' Dea 'nın küçük yaştan itibaren yaşamına konuk oldum. Asıl beni etkileyen ise bu kısımlar oldu.
Neden mi?
Çünkü; "Bazıları sonsuz güzelliklerin içine bazıları ise bitmek bilmeyen gecelere doğar." Nan karakterine her ne kadar çok kızsam da, yaşadıkları beni derinden etkiledi..
✧ Agatha, annesinin ölümünün ardından henüz toparlanmamıştı ki eşi Archie tarafından aldatıldığını ve eşinin kendisinden boşanmak istediğini öğrenir. On iki senelik evliliklerinin bitmesini sindiremeyen Agatha, bir gece geç saatlerde kimseye haber vermeden iki kişilik arabasıyla evinden çıkıp gider.
İşte asıl hikâye de bundan sonra başlar..
Nan O’Dea, 1925 senesinde Agatha Christie ile kocası Archie’nin zengin ve seçkin hayatlarına öyle bir sızar ki.. Olabilecek her yoldan hayatlarının bir parçası haline gelir; her ikisinin de. Özellikle de Archie ’nin.
✧ Öbür taraftan da Nan ve sevdiği adam Ronan, beraberlikleri kaderlerine yazılmış talihsiz âşıklardı, ta ki Birinci Dünya Savaşı, salgın hastalık ve utanç verici sırlar onların yollarını ayırana kadar. Ahh, ahh..༎ຶ‿༎ຶ
Aşk uğruna ne kadar ileri gidilebilir?
İnsan hangi suçları asla affedemez?
Hele de bir bebek söz konusu ise..
Mutlu insanların geçmişi yoktur.
Türü sevenlere içtenlikle tavsiyemdir