Bu kitapta da ilk kitap gibi hiç tempo düşmedi ama bazı olayların netleşmesine sevindim. Bu sefer adımlar karşılıkl atılıp, olumlu karşılandı. Cesur ve Zeyno'nun sonları ne olacak diye, içimi kemire kemire okudum kitabı. Kitaba başladığımdan beri bir heyecan bastı beni mutlu olacaklar mı? Olmayacaklar mı? Diye. Valla yazarlar bize yaptı yapacaklarını. Cesur ve Zeyno ikilisinin artık aralarındaki dağları yıkmaları ve kendi benliklerini birbirlerine göstermeleri beni çok sevindirdi ve bana şükür dedirtti. Aşık bir Cesur okumaya var mısınız? Arkadaşlar. Ferman'ın bakış açısından okumak, Arjin'in bakış açısından da kitabı daha da güzelleştirdi. Bazı olayları netleştirmek gerekiyordu. Zeyno ve Cesur'un düşmanları hiç bitmiyordu ya. Biri bitiyor diğeri başlıyordu, sinir etti bu olay beni. Bırakın da bir mutlu olsunlar, olaylar tatlıya bağlansın ya. Aşiretler arası kan davasının bitmesi için o an neler vermezdim ya. Irak, Hakkâri, Van ve İstanbul arası bir yolculuk yaptık neredeyse. Ayrıca bu yüzden de yeni karakterler eklendi. Azer Özdağ sen nasıl bir şeysin ya niye ilk kitapta gelmedin. Az sinir etmedin beni ama sevdim seni. Diljin ve Rehma adına bu kitapta çok sevindirici bir olay oldu. Şimdi söyleyemem spoiler olmasın ama okuyanlarda benimle aynı sevinci paylaştıklarına eminim. Kitap zaten bana öyle duygular hissettirdi ki, sanki karakterler benmişim de bunları yaşıyormuşum gibiydi. Aşk, dram, kan davası, entrika, ayrılık, güç savaşı... Dolu dolu bir kitaptı. Eğer bu tarz kitapları seviyorsanız kesinlikle okuyun, okutun.
İlk kitabın sonunda Rozerin Zeyno'nun Rumi'nin mezarının başında gerçekleri öğrenir. Tabi Zeyno gerçekleri öğrenince dışarda da kayınvalidesi hakkındaki gerçekleri öğrenir ve aşiretler arasında adeta bir savaş başlatılır. Bu arada Zeyno ve Cesur'un arası çok kötüdür. Zerda hanım Zeyno'yu esir alırken abisi Ferman buna izin vermez ve arabanın önünü kesip kızkardeşini kurtarmaya çalışır. Kurtarırda ve onu Irak'taki yakın dosttu olan Azer Özdağ'ın konağına götürür. Dışarda ise aileler Cesur ve Zeyno'nun boşanmasına karar kılarlar. Bu saatten sonra da Cesur ve Zeyno için zorlu olaylar baş göstermeye başlar. Düşmanların ardı arkası kesilmez.