Açıkçası ilk başta kitabın kalınlığından gözüm korkmuştu ama okuyunca su gibi akıp gitti. Kapak tasarımı vs. Çok güzel. Hatta kitabın başındaki texting yazışmaları aşırı keyif vericiydi. Kitap iki kısımdan oluşuyor birinci kısımda liseli Leyla olarak okuyoruz karakteri ikinci kısımda da üniversite öğrencisi olan Mimoza'yı okuyoruz. Kitabın bir çok yerinde çok fazla duygulanacaksınız ve hatta ağlayacaksınız. Karakter o kadar şey yaşarken yanlız olmasına dayanamadım (aslında değilde işte) gidip ona sarılasım geldi. Karakterin birinci ve ikinci kısımdaki değişimlerini farkedeceksiniz. Açıkçası ikinci kısımda sadece ana karakter değilde tüm hikâye gidişatı değişti neredeyse. mesela kadın karakterin davranışları, arkadaşları, okulu, çevresi hepsi değişti, bu biraz sizi zorlayabilir çünkü başta biz sanki başka bir karakteri okuyormuşuz gibiydi kafanız karışabilir o yönden. Kaos ve sevgi okurken peşimizi asla bırakmadı. Anonim adlı kişinin kim olduğunu bir türlü öğrenmedikçe sinir oluyordum. Tam öğrendik diyorum başka birisi çıkıyordu. Heras karakterini çok sevdim mimozayı öyle güzel seviyordu ki kıskanmamak elde değildi. Enes karakteri ölsün istedim pislik ya. Kitapta bir çok ters köşe bulunuyor ve tabi ki biz ters köşeleri severiz. Aşk, öfke, intikam ve sırlar dolu bir kitaptı. Ben severek okudum umarım sizde seversiniz. Genç kurgu ve dram severlere kesinlikle önerim .
Gelelim konumuza birinci kısımda liseli kızımız Leyla'nın hayatını okuyoruz. Kendisi bir çok zorbalığa maruz kalmış ve içine kapanık bir kız. Eski okulunda yaşanan ihanet sonucu okulunu değiştirir. Ama yeni okulunda ise yüzündeki yara yüzünden dışlanır ve kendisi intihara meyilli. Buradaki tek umudu ise beklenmedik bir anda anonim adıyla ona mesaj atan kişidir. Kendisini gizlemeyi sırf Leyla için sürdürüyor ve bu kişi Leyla hakkında herşeyi biliyor. İkinci kısımda ise üniversite öğrencisi Mimoza adlı karakterimiz bizi karşılıyor. Ve bu kitapta acıları hâlâ yerinde olsada kendisi ayakta durmayı öğrenmiş bir şekildeydi. Bir çok sır için açıklık getirildi ama son yüzünden daha sonra pek çok sır daha öğrenecekmişiz gibi.