2023 57. kitabı
Eylül'ün ailesine aşırı gıcık kaptım ya. Yurt zaten başlı başına fiyaskoydu. Birde kitapta nedense herkes zengindi bu beni bir tık üzdü. Olay gidişatını sevdim. Konusuda güzel ama başlarda bazı yerlerdeki duygu geçişleri çok hızlı geçmiş gibi geldi. Bu geçişler hikayeyi olumsuz etkilememiş o yüzden sorun yoktu. Çünkü bazen o kadar hızlı geçiyorlarki oldu bittiye geliyor hikaye. Birde Savaş'ın emreder gibi konuşmasına gıcık kaptım. Gerçi kitap adı üstünde zor aşk. Bir zorluğun olması lazımdı. İkisininde şöyle bir şeyi var sanki birbirlerinin eksiklerini tamamlıyorlardı ve bu çok güzel bir şey. Başlarda bu ikilinin arasında birşeyler olacağını da belliydi. Kendilerine bile itiraf edemiyorlardı ama en büyük aşklar nefretle başlar diye bir söz vardı ya işte onlara yakışır karalterlerdendi. Egemen karakteri tam bir psikopattı ya resmen insanı krize sokar. Mete zaten sevip sevmeme arasında bıraktı beni. Kuzey desen o da ayrı birşey . Azra karakterinide sevdim herkese böyle arkadaş lazım. Onur ve aslı karakterleride ayrı bir heyecan katmış. Eylül'ün anne ve babasına aşırı gıcığım ya tam düzeldi bunlar diyorum yine bir şey çıkartıyorlar. Kurtulamadık bir türlü ayrıca Egemen ile işbirliği yapmaları ayrı bir sinir etti beni. O kadar zorluğa rağmende karakterlerin ayakta kalmalarına sevindim. Eylül karakterinim şöyle bir olumsuz yönüde vardı bir olay oluyor bu bayılıyor djdjdj. Beni delirtti ya gerçi kız aşırı adrenalin salgılıyor sanırım sonra da bayılıyor, aksiyona dayanamıyor. Kitabı genele olarak sevdim. Kapak tasarımı bence daha güzel olabilirdi, kitapla çok alakalı değildi. Umarım bir dahakine düzelir. Kitabın türüne dram aşk diyebiliriz. Eylül kırık kalpli bir papatya, Savaş her şeye rağmen acılarını unutup yeniden doğan bir adam. Birbirlerinin yaralarını sarmaya çalışan iki kanatsız ruh. Peki daha sonra neler olacaktı? Kendi iç seslerine bile itiraf etmekten kaçındıkları o aşkı nasıl dillendireceklerdi? İkisi bir olabilir miydi? Yoksa bu kader çıkmazından uçuruma yuvarlanan yaralı sevda külleri gibi savrulacaklar mıydı?
Zor AşkSümeyye Ocakoğlu · Kitap At Yayınları · 20204 okunma