·272 syf.····Okunma: 07 Nisan 2023 15:31 İnanılmaz güzel bir kitap okudum, harika mesajlar içeren, harika kurgusu olan çok tatlı karakterlere sahip mükemmel bir kitaptı. Kitabın ana teması akran zorbalığıydı. Yakın bir zamanda ablası Evie’yi kaybeden Bren’in, Shaun tarafından sürekli akran zorbalığına maruz kalması etrafında dönen ‘Öteorman’ kitabı, adını da şuradan alıyor: Ablasının kaybından sonra kendini dış dünyaya kapatan Bren, ablasından ona hatıra kalan bir antika saat vesilesiyle kendi hayal dünyasında ‘Öteorman’ isimli bir yer yaratıyor. Dış dünyadan ne zaman bunalsa hemen buraya ablasının yanına gidiyor ve onunla dertleşiyor, geziyor, eğleniyor.
Bren o kadar çok zorbalığa maruz kalıyor ki okurken sinir krizi geçirecektim.
Shaun’a en başta çok öfkelensem de böyle yaptığı için, daha sonra aslında bunu yapmasının asıl sebepleri gün yüzüne çıkınca üzüldüm.
Akran zorbalığıyla nasıl başa çıkılabileceğini anlatan bu güzel kitabı en başta öğretmen arkadaşlarıma, ebeveynlere ve 13-14 yaş ve üzeri herkese tavsiye ederim.
Ben de bir öğretmenim ve kitabın içinde kendi meslek hayatımda yaşadığım şeylerden kesitler görmek güzeldi. Akran zorbalığı yapan çocuğun aslında bunu yapmasının gerçek sebeplerini araştırınca aile yaşantısı ve geçmişte yaşadıkları gün yüzüne çıkıyor ve bu gerçekten çok üzücü bir durum. Shaun karakteri işte bu yüzden en başta beni çok sinirlendirse de sonrasında üzdü.
Kitabın konusundan daha fazla bahsetmeyeceğim. Kesinlikle okumanız gerektiğini düşünüyorum çünkü gerçekten çok güzeldi. Ayrıca Öteorman’da yaşanan bazı olaylar çok heyecan vericiydi ve sonlara doğru çok büyük bir şok yaşadım. Darren Simpson’un yaşattığı bu şoktan sonra her şey kafamda tek tek yerli yerine oturdu. Yazarı ‘Çöpçüler’ kitabı ile tanımıştım. Aşırı sevimli ve çok başarılı. Bu kitabına tek kelimeyle ba yıl dım!
Mutlaka şans verin derim.