2023 16. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2023 12:01
Yazarın Aşk Hipotezi ve Beyindeki Aşk kitabını okumuş biri olarak bu novellayı çok sevdim! Keşke daha uzun yazılmış olsaydı diyorum ama kısa olmasına rağmen tadında bir kurguydu. Şu kadarcık kitapta hangi aşkı anlatmış olabilir diyordum yazar için ama gerçekten de anlatmış. Yine de tadının damağımda kaldığını söyleyebilirim. Aşk Hipotezi'nin erkek karakteri olan Adam'ı çok sevmiştim, doğrusu hâlâ favorim o ama ama kısacık hikâyesiyle Erik de favorilerim arasına girmeyi başardı. Yazarın bu iki erkek karakteri benim için birinciliğe oynuyor şu an. Kurgu Sadie ve Erik'in aynı asansörün içinde kalmasıyla başlıyor. Yanlış bir anlaşılmanın anlam kavuşmasına köprü olan bu olayda ikiliyi birkaç hafta önceki geçmişleri ve şu anlar beraber tanımaya başlıyoruz. Sevmediğim nokta Sadie'nin bilinç akışına çok yer veriyordu. Yani bir kruvasan olayını bile gereksiz uzatarak anlatmıştı. Kitap daha uzun olsaydı anlayabilirdim belki ama zaten kısa olduğu için o kısımları sıkılarak okudum. Erik Nowak müthiş bir karakterdi. Yazarın erkek karakterlerinin (okuduklarım arasında) bu kadar anlayışlı olmasını ve sevgilerini sonuna kadar hissettirmelerini seviyorum. Sadie de tatlı bulduğum ve ısındığım bir karakter oldu. Ayrıca kadın erkek ayrımı yapmadan karakterlerin (yazarın tüm kitaplarında) bu kadar zeki ve başarılı olması da hoşuma giden ayrı bir nokta. Bence boş vaktinizde elinize alıp hiç kalkmadan bitirebileceğiniz kısa bir aşk hikâyesi.
1000k
Aşk ÇıkmazıAli Hazelwood · Nemesis Yayınevi · 20231,605 okunma