·416 syf.····Okunma: 09 Nisan 2023 16:11 Hepinize Merhaba. Ateşin vaadi incelemesi ile karşınızdayım.
Kitabı bitireli 10 dakika olmuşken sıcağı sıcağına incelemesini yazmalıyım.
Aslında bu kitap hakkında bir inceleme yazmayı düşünmüyordum ama şuan kitaba karşı olan duygularımı dökmem gerek.
Öncelikle başladığım zaman kitaba karşı beklentimin çok yüksek olmadığını söylemeliyim beklentim ortaydı ama onun bile altında kaldı bu kitap benim için. Her geçtiğim bölümde beklentim biraz daha düştü. İlk 150 sayfa da hiç olay, aksiyon yoktu ama daha 150. Sayfadayım olaylar o yüzden daha başlamadı diye düşünmüştüm, ama ona rağmen ne kadar ilerlesem de kitapta resmen hiç bir olay gerçekleşmedi. Hep aynı monotonlukta ilerledi. Kitabın çerezlik bir fantastik olduğunu biliyordum ama en azından çerezlik fantastiklerde bile bir olay akışı olur, aksiyon olur ama yok. Kocaman 410 sayfalık kitapta sadece 3 olay gerçekleşti aslında onlarada olay denir mi bilmiyorum.
Gereksiz uzatılmıştı, kitabın ilk 220 sayfası resmen Karakterlerin sintaya olan yolculuğunda bahsediyordu diğer yarısında ise sinta şehrine vardıklarında olanları okuyorduk o kadar. Normalde bir günde okuyabileceğim sayfa sayısına sahip olan kitabı 10 günde okuduğuma baya şaşırdım. Ana kadın karakterede ilk 200 sayfa hiç ısınamadım ısınmaya çalıştım ama olmadı.
Çok çocuksu hareketleri vardı ama kitabın son 150 sayfasında o hareketlerinden kurtuldu ve yaptığı fedakârlıkları şuan sayamıyorum o yönden iyiydi ama kitabın saydığım diğer yönlerine gelirsek benim için hayal kırıklığı oldu. Kitabın evrenine bakacak olursak gayet iyi bir evreni vardı mitolojik yaratıklar, Ejderhalar, Tanrılar.
Evreni iyiydi ama ben bu evrenin Aksiyon ve Olaylarla harmanlanmasını çok isterdim o zaman kitaba olan puanım 10/5 olmazdı. Zaten bu puanın çoğunu evrenin iyi olmasına veriyorum. 2 ve 3. kitap iyi mi kötü mü bilmiyorum incelemenin içindeki her şey 1. kitap içindi, belki de serinin diğer kitaplarında istediğim aksiyon vardır ama çokta merak etmediğim için 2. kitabını almayı düşünmüyorum. Tabi ki Seriyi çok sevenler ve benim gibi düşünmeyen bir sürü okur vardır ama ben kitap hakkında bunları düşünüyorum. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.