2023 19. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2023 23:18
Birbirine aşık bir erkek (meşhur ve evvelinde çapkın) ve bir kadının (evli, kuralcı ama aşk yaşamamış) iç dünyalarında bu duyguyu nasıl duyumsadığı, nasıl anlamlandırdığı, başlangıcı, gelişmesi, büyümesi, dalgalanması, alışılması süreçlerinde neler olduğunun samimiyetle kaleme alınışı bir tarafa, erkeğin ve kadının yaşlandıkça iç dünyalarındaki evrilmeyi, hayatı anlamlandırma kaygılarının içten dile getirilişi gayet iyiydi. Yazarın vermek istediği mesajı güçlendirmek için seçtiği "12 yıllık bu kaçak aşk ilişkisinin sonuna doğru erkek kahramanın sevgilisinin kızına aşık olması" kurgusu, yaşlanan erkeğin hayat dolu bir genç kadında (bu aşktan habersiz) ne bulduğu ya da bulamadığı, sevgilisi ile aşık olduğu kızı arasındaki bocalayışı, sevgilisinden vazgeçemeyişi ancak aşkını da yok sayamayışı ve yaşlanma ile bu genç ruha duyduğu aşk arasındaki bağlantı ilginçti. Genel anlamda konu klasik ama duygu dünyasında olan şeylerin kaleme alınışı açısından edebi bir değer taşıdığını düşünüyorum. Okuyucular yer yer kendilerine ait bir çok şey bulacaklardır. Yaksa da, aşık olun derim. İyi okumalar.
Ölümden AcıGuy de Maupassant · Can Yayınları · 2012351 okunma