Okurken vaov olmadım ama yine de bir şekilde sevdim kitabı. Devamında 3 kitap daha olduğunu düşününce giriş kitabı olarak iyiydi ama eksikleri olduğunu da kabul etmek gerek. Biraz yazarın kalemi sevmem biraz son kısımdaki sahneler kitabı tekrar okumamı sağlar bence.
Formula 1'in kötü çocuğu diyebileceğim bir karakter Noah Slade. Narsist, insana sinir krizi geçirten babası; bencil, asla anne denmez annesi ile aile sorunları var karakterimizin. Sevmeyi de sevilmeyi de bilmiyor ancak iki yıl önce kendisine şampiyonluğu kaybettiren yarışçı Santiago ile aynı takıma girmesi ve Santiago'nun kız kardeşi Maya'nın da dahil olduğu uzun bir sezon da her şey değişiyor. Noah'ın yalnızlığından kurması ile Maya'nın bir şekilde ağabeyinin gölgesinde kalmış ve kendini bulması arasında bir aşk hikayesi okuyoruz. Liam, Sophie, -çok nadirde olsa- Santiago ve Jax'in de dahil olduğu kurguda ister istemez diğer kitapları merak da ediyorsunuz ayrıca.
Başta da dediğim gibi vaov olmadım. Bunun en belirgin nedeni de kitabın çok acele ilerlemesi, karakterlerin aşklarını kabul etmeleri ve romantik sahneleri okuduğum kısımların çok sonlarda olmasıydı diye düşünüyorum. Kitapta bariz bir acelecilik vardı. Başlarken Maya ve Santiago, ortalarda Maya-Sophie ve Maya-Noah ikilemi ile ilerledi kurgu. Hatta bir ara öyle bir raddeye geldi ki Sophie'nin, Maya'yı Noah'tan kaçırdığı sahneleri okumak sinir krizi geçirmeme sebep olacaktı.
Her şeye rağmen kitap kötü değildi aksine çabuk okunuyor, sıkmıyor (bence). Formula 1 noktasında da hiçbir şey bilmememe rağmen çok derinlemesine terimler yoktu bence. Okurken gözümde yarış pisti ve o yarış anı canlandı her şekilde. Okurken eksikleri olduğunu kabul ederek ve giriş kitabı gözüyle bakarak okumak gerek. Eleştirdiğim noktalarına rağmen bitirdiğim kurguyu sevdiğimi kabul ediyorum. Ülkemizde çıkınca tekrar da okurum ben.
Yazarın kalemini seven, kilişe ama çabucak okunan bir kurgu arayan herkese öneririm ben.