2025 35. kitabı
Okunma: 31 Mart 2025 00:00
Her zaman söylediğim ve üzüldüğüm şey, toplum olarak çok az okuyoruz. Roman, öykü, şiir, araştırma gibi kitapları az okuduğumuz yetmiyormuş gibi Kutsal Kitabımızı, Kuran'ı Kerim i de az okuyoruz. İlk emrin 'oku' olmasına rağmen. Biz okuyup anlamak ve hayatımızı Kuran'a göre düzenlemek yerine yüksek yerlere kaldırıyoruz, ulaşılması zor yerlere koyuyoruz saygımızı göstermek için. Halbuki yeri elimiz olmalı, açıp açıp okumalı, hayatımızın merkezine koymalıyız. Bu harika kitap bu eksikliğimizi yüzümüze vuruyor. Diyor ki 'Okuyun. Okuyun ama düşüne düşüne okuyun.'  Kuran'ı Kerimde de bunun  önemi vurgulanmakta aslında. Rabbimiz  "Düşünmez misiniz" "Akıl erdirmez misiniz" "Düşünün" der ama biz hem az okuyor hem de az düşünüyoruz. Yazarımız da bize bunu tekrar tekrar hatırlatıyor ve bizi Kur'an'ı Kerim'i anlamaya düşünerek okumaya teşvik ediyor. Kuran'ın mucizelerini, ayetlerin anlatmak istediklerini sohbet eder gibi harika bir üslup ile anlatıyor. Yaratılış, makro alemler, bilim gibi Kuran da bahsedilen bir çok konuyu ayet ve surelere dayandırarak, kaynak göstererek detaylıca açıklıyor. Aslında ne anlatılmak istendiğini anlatıyor. Adına yakışır bir şekilde bizi düşünmeye, araştırmaya itiyor. Ben size doğrusunu anlatıyorum, demiyor. Araştırın, sorgulayın diyor. Kendisi de dahil olmak üzere körü körüne inanmayın diyor. Okuduğunuz ayetlerin meallerini karşılaştırın diyor. Bu açıdan da çok sevdim kitabı. Uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkmış olan bu kitabı her Müslümanın okuması gerektiğine inanıyorum. Okuyalım ki hurafelere izin vermeyelim, çocuklarımızı 'Allah seni çarpar, yakar, cehenneme atar' diyerek değil bak ne güzellikler yaratmış bizim için,  ne güzel seslenmiş bize diyerek büyütelim. Ben okudum kütüphanedeki yerine kaldırayım diyeceğim bir kitap değil kesinlikle. Tekrar tekrar okuyacağım bir başucu kitabı artık benim için. Edindiğim bu bilgiler ışığında Kuran'ı Kerim'i tekrar okuyacağım. Düşüne düşüne okumaya çalıştım ama bir kere de not ala ala okuyacağım, sonra bir kere de sindire sindire okuyacağım. Ben mütemadiyen bu kitabı okuyor olacağım.
Düşüne Düşüne Oku! - Uyan!Gökberk Gökmenoğlu · Yüzleşme Yayınları · 202053 okunma