10/10
·800 syf.··
Beğendi
·
2022 16. kitabı
Dale Carnegie'nin Etkili İletişim Kitabı: Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı İncelemesi Türkçe ve Azerbaycan Türkçesiyle Merhaba arkadaşlar! ♡ Uzun zaman önce okuduğum ve hala faydasını gördüğüm bu harika kitaptan bahsetmek istiyorum. Şimdiye kadar okuduğum en kalın kitaplardan biri olmasına rağmen, 800 sayfayı sıkılmadan okudum. Bu kitap, sosyal becerileri geliştirmek isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir eser. Kitap, iş görüşmesi gibi pratik konulardan, "müşterilerle nasıl daha etkili iletişim kurulmalı" gibi günlük hayatta karşılaşılan durumlara kadar geniş bir yelpazede konulara değiniyor. Ayrıca, eğitim verenler için toplum önünde nasıl etkili konuşmalar yapılması gerektiğine dair de değerli ipuçları sunuyor. Yazar Dale Carnegie, sadece bilgi paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda kendi deneyimlerini de samimi bir şekilde bizlerle paylaşıyor. Kitabı okurken, hem keyif alacak hem de günlük hayatta uygulayabileceğiniz pratik stratejilerle dolu olduğunu fark edeceksiniz. :) Kitapta yer alan harika alıntılar da oldukça etkileyici. Hatta, kitabı tekrar açıp o güzel alıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum. ♡ Carnegi'nin samimi ve deneyim dolu üslubu, kitabı okurken keyif almanızı sağlar. Eğer okumadıysanız, kesinlikle tavsiye ederim! *** Salam dostlar! Uzun vaxt əvvəl oxuyub hələ də faydasını gördüyüm bu kitabdan danışmaq istəyirəm. Həqiqətən də oxuduğum ən qalın kitab olub, ancaq heç vaxt sıxılmadan hər səhifəsini oxumuşam. Bu kitab sosial bacarıqları inkişaf etdirmək üçün əla bir vasitədir. Kitabda "iş görüşü"ndən müştərilərlə necə münasibət qurmağa, hətta təlim verən biri olarsanız cəmiyyət önündə necə danışmağınıza qədər bir çox mövzulara toxunur. Müəllif, yalnız informasiya paylaşmaqla qalmayıb, öz təcrübələrini də bizlərlə bölüşür. Kitabı oxumaq mənə sosial bacarıqlarımı inkişaf etdirməkdə həqiqətən kömək etdi. Oxumamış olanlar üçün mütləq oxumalısınız! Bu kitabda şahane alıntılar var, kitabı yenidən açıb o gözəl alıntıları sizlərlə bölüşəcəm. Kitabın təsiri həqiqətən də yaşanılan təcrübələrimə pozitiv təsir etdi. Xoş mütaliələr!
1000Kitap
Dostları Necə Qazanmalı və İnsanlara Təsir EtməliDale Carnegie · Qanun Nəşriyyatı · 20194,889 okunma
··
3.143 Gösterim
3 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
İlahə ✿
Gönderi Sahibi
Kitaptan kazandığım faydalar: 📚 1. İletişim stratejilerini günlük hayatımda deneyimleyerek olumlu sonuçlar elde ettim. Kitapta önerilen etkili dinleme tekniklerini kullanarak, karşımdaki kişilerle daha iyi bağ kurabildim ve iletişimim daha etkili hale geldi. 🫂 2. Kendimi daha güvende hissetmeme yardımcı oldu. 💪🏻 "Kendinizi ifade etme" ve "karşı tarafı anlama" konusundaki ipuçları, benim için önemli bir fark yarattı. Daha önce zorlandığım durumlarda, kitaptan öğrendiklerimle daha rahat ve özgüvenli davranabildim. 👍🏻3. Kitabın samimi üslubu ve gerçek hayattan alınmış örnekleri ile beni etkiledi. Yazarın kendi deneyimlerini paylaşması, kitabın daha gerçekçi ve uygulanabilir olmasını sağladı. Kitapta yer alan örnekler, çok açıklayıcı ve benim için çok anlamlıydı. 💫 💼4. İş ve sosyal ilişkilerimde fark yaratmama yardımcı oldu. İletişim stratejilerini kullanarak, müşteri ilişkilerimde daha etkili ve sıcak bir yaklaşım sergiledim. 💬5. Güçlü alıntılarla doluydu ve bazıları beni derinden etkiledi. Özellikle, "Başkalarını eleştirmek yerine, onlara iltifat etmek" gibi güçlü alıntılar, kitaptan aklımda kalanlar arasında yer alıyor.
Bu kitabı okuduğumda 12 yaşlarında falandım. Doğru düzgün bişey hatırlamam ama önerdiğim herkes "sen bu kitabın uygulanmış bir versiyonusun" der. Okuyun ve iletişim nasıl olur öğrenin derim. Hiç eskimiycek zamansız ve akıcı mı akıcı bir kitaptır.
İlahə ✿
Gönderi Sahibi
Kesinlikle
👏👏