2023 29. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2023 00:00
Sahilde katrana bulanmış bir sürü penguen içinde tek hayatta kalan penguen Juan Salvador ve onu kurtarma kararı alan bir İngiliz… Penguen dersleri okuması hoş bir kitaptı, özellikle Juan Salvador ve yazarın birbirlerine alışma süreçleri, yazarın pengueni çalıştığı yatılı okula getirmek için çıktığı yolculuk, penguenin sadece yazarla da değil çevresindeki herkesle bağ kuruşu ve birçoğunun hayatına dokunması… Diğer taraftan yazarın daha eski yolcuklarına dair anılarının tüm detayları ile aktarılması ve Juan Salvador odağından çıkışları okumak beni biraz yordu. O kısımlar farklı bir kültür hakkında bilgi vermenin ötesine geçemedi benim açımdan. Genel olarak okuması hoş bir kitap oldu Penguen Dersleri, yazım dili akıcıydı, yazarın o dönemi yansıtma biçimi ve verdiği tüm kültürel, politik ve siyasi bilgiler dozundaydı ancak kitap eski yolculukların fazla detaylı ele alınması ve yer yer konudan konuya atlaması nedeniyle favorim oldu diyemem. Bir insanın bir pengueni kurtarması kadar bir penguenin de bir insanın hayatına dokunmasını kaleme almış olan bir kitap okumak isterseniz Penguen Derslerine bir şans vermeyi düşünebilirsiniz.
İnsan ve Hayat
Penguen DersleriTom Michell · Pegasus Yayınları · 202311 okunma