2023 17. kitabı
Defne Suman ile tanışmam yeni oldu ve kalemini çok sevdim. Okurken insanı yormuyor ama kolay da okunmuyor. Bu ayrımı yapabilen ve okuyucuya geçirebilen yazar bence usta yazardır. Çünkü kolay okunan, günlük hayatta konuştuğumuz dil ile kelimelerini yazıya döken bir yazarın üslubu var diyemeyiz ama farklı yazacağım derken ağdalı, süslü bir dil ile de okuyucuyu yoran yazarın kitabını okumak da maalesef herkesin harcı olamıyor. Sağlam bir okuma kültürü gerekiyor bunun için. İşte Defne Suman bu ikisi arasındaki çizgiyi çekmiş ve çizgiden taşmadan, düşmeden adeta bir ip cambazı gibi dengesini kurarak ilerlemiş. Bizi de bu yolculuğuna dahil etmiş. Hayatın içinden, hayatın dışından hatta bazen hayattan olduğuna inanamadığımız harika öyküler yazmış. Aşklar, ihanetler, yalanlar ve gerçekler ; mutluluklar, acılar, ölümler, yaşamlar; vazgeçişler ve dönüşler.. Hepsi hayattan hepsi çok gerçek. Kimi öykünün sonu okuyucuya bırakılmış kimisinin de okuyucuya bırakmayacak kadar sonu acıymış. Güzel bir kalemdi Defne Suman, umarım kaleminin mürekkebi hiç bitmez ve yazmaya devam eder. Çok tavsiyedir.
1000k
Yitik ÜlkeDefne Suman · Doğan Kitap · 202191 okunma