2023 50. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2023 11:23
" Gülen düşünce,muhalif kimlik : Aziz Nesin " #feridunandaç dunandaç kaleminden okurlarla buluşan eksiksiz bir #monografi Çok yönlülüğü ve muhalifliği ile hafızalara kazınan bu bilge kişiyi benim ilk tanıyışım şiirleri ile olmuştu. "Ya zamanından çok erken gelirim dünyaya geldiğim gibi Ya zamanından çok geç seni bu yaşta sevdiğim gibi Yine gecikmişim bağışla sevgilim Seviye on kala ölüme beş " Sonra sonra kitaplarını okumuş ve hayran kalmıştım her türlü engellemeye karşı idealist kişiliğinden ödün vermeyişine . Eserlerinde toplumsal çarpıklıkları hicvederken ikilikler arasında kalan , dışa bağımlı yaşayan ,eziklik hisseden toplumun her kesiminden insanı konu olarak işleyen Nesin ; yerel dokuyu aktarır alt metinde aslında. Olanı olduğu gibi anlatır. Tüm yaşamını #demokrasi için mücadeleye adamış ve mücadeleyi gülmecenin kanatlarında edebiyata taşımış bir insandı O . Memleketten insan manzaralarını yansıtırken eserlerine amacı karanlık gördüğü kulvarlara ışık tutmaktı. Bu ışık ki mirası olan Nesin Vakfı hala taşıyor meşalesini. Gülmeyi bir yaşam biçimi olarak gören, #Anadolu insanının yazarın deyimiyle topografyasını çıkaran Nesin , yaşadığı gibi yazıp, yazdığı gibi yaşayanlardan olmuştur. Kitabın son kısmındaki #söyleşi bölümünde #yazar ve #AzizNesin arasındaki konuşmaları okuyunca kitabın nihai amacına ulaştığını düşündüm zira hem Feridun Andaç kaleminden hem de Aziz Nesin'in kendisinden öğrenmiş oluyoruz yaptıklarını ve yapmak istediklerini. #inkilapkitabevi #bozkurtmehmet #gokcesenoglu "Aziz Nesin" okumayı özleyen okura tadına doyum olmayacak nitelikli bir okuma vadediyor #kitap . Elbette tertemiz ve özenli bir çalışmayla #tavsiyekitap #okudumokuyun
Aziz NesinFeridun Andaç · İnkılap Kitabevi · 202346 okunma