2023 17. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2023 22:57
Japon edebiyatı serisinden hoş bir kitap. Önce ön sözle başlamak isterim çünkü sıkılmadan okuduğum nadir yazılardan. Tanizaki’nin eserlerinde kadın oldukça güçlü bir karakter. Genelde böyle yazmayı tercih ediyor ve baskın erkek ana karakterlerden sonra okuması da eğlenceli hale geliyor. Kitap tam olarak başlığındaki gibi Şozo, kedisi ve eski ve yeni karısı arasında geçiyor. Kedisini eski karısına vermek zorunda kalan ve bana kalırsa yeni karısından zorbalık gören Şozo’nun hikayesi herkesin kendinden bir şeyler göreceği bir olay örgüsüne sahip. Şozo vicdanıyla ve evdeki huzursuzlukla boğuşurken kedisi ve eski karısı terk edilmişler olarak bir bağ kuruyor. Aslında bir kadına rahatlıkla verebileceği sevgiyi bir kediye vermeyi tercih eden hayvansever Şozo ilginç bir karakter. Hayatındaki iki kadından birini terk etmiş ve bunun cezasını yeni karısıyla çekiyor bana göre. Kitabın bir sonu yok ama sizi başbaşa bıraktığı hisler, kafanızda kendi sonunuzu yazmanıza imkan verebilir.
Bir Kedi, Bir Adam, İki KadınCuniçiro Tanizaki · İthaki Yayınları · 20225bin okunma