·672 syf.····Okunma: 19 Nisan 2023 17:16 Herkese merhaba, bugünkü kitabımız N.G Kabal'dan Hepimiz Gökyüzü Olmak Istedik serisinin ilk kitabı, Lordlar ve Vârisler.
Öncelikle Ng Kabal en sevdiğim genç-kurgu yazarlarından biri ve bu kitabın yazım dilini de beğendim. İlk 200 sayfanın sıkıcı olduğunu düşünsem de zamanla (özellikle Arın kitaba girince) kitap açılıyor ve gittikçe merak uyandırıcı oluyor.
Kitabın konusunu duymuşsunuzdur fakat kısaca bahsetmek gerekirse; Büyük Yıkım olayından sonra Su Krallığı yok olur ve diğer krallıkların da vârisleri ortadan kaybolur. Yıllar süren bu durgunluğa son vermenin ve vârisleri geri getirmenin zamanı gelmiştir.
Kitabın 4 kapağı var ve bu kapaklar burçlara göre ayrılıyor. Aynı zamanda kitapta da 4 krallık var ve bu krallıklar da aynı şekilde burçlara göre ayrılıyor.
-Ateş Krallığı
-Hava Krallığı
-Su Krallığı
-Toprak Krallığı
Kitapla ilgili yorumum; Ben konuyu ilgi çekici buldum, dediğim gibi yazım dili de akıcıydı o yüzden gayet okunabilir bir kitap bence. Başlarda okumakta zorlansam ve kitabı bıraksam da sonrasında tekrar başladım ve ilerleyince elimden bırakamaz oldum. Bir yerden sonra su gibi akıp gidiyor gerçekten. Yazarın oluşturduğu fantastik evren çok güzeldi ve okuyucuyu kendi içine çekiyordu kesinlikle. Kitap çok heyecanlı bir yerde bitti ve ikinci kitabı da en yakın zamanda almayı düşünüyorum.