···Okunma: 21 Nisan 2023 15:31 O'nun üzerine bir şeyler söylemek çok zor. Türkçeyi bu denli güzel kullanan birine zayıf kelime dağarcığımla onu hakkıyla ifade edebilecek cümleler kurmaktan acizim. Onun temas edip elinden tuttuğu, bugün çoğu Türkiye'nin en tanınmış siyasetçilerinden, şair ve yazarlarından mürekkep dostlarının onun ardından söyledikleri onca güzel sözü okuduktan sonra ben, vefatının üzerinden 46 yıl geçmiş bu mübarek insanı hiç tanıyamamış, sohbetine hiç katılamamış olmanın bahtsızlığına sahip biri olarak onların sözlerinin üzerine söz söyleyebilecek haddi kendimde bulamıyorum. Bundan sebeple onun ardından o güzel insanların, güzel dostlarının söylediği birkaç güzel sözden iktibas etmekle yetinebiliyorum. Evet. Hiç tanımasam da, hayatına ve ölümüne şahitlik edemesem de ben de tıpkı Akif İNAN gibi onu tanıdıkça "üstünde velâyetin ışıklarını gördüğümü" söyleyebiliyorum. Necip Fazıl gibi "derdiyle hemhal olacak, bir davayı, bir fikri paylaşacak dostun eksikliğini" hissediyorum. Nuri PAKDİL gibi "onu tanıdıkça arttığımı, çoğaldığımı duyumsadığımı" ve Cahit ZARİFOĞLU gibi "onun bana bir kalbim olduğunu hatırlattığını" söyleyebiliyorum. Ve yine tıpkı İsmet ÖZEL gibi "Eyvah !" diyorum. Eyvah ki bu ülke bu kadar güzel bir insanı hakkıyla tanımıyor onun hatırasına onun mirasına hakiki mânâda sahip çıkamıyor. Onu tanıyıp onun mirasına sahip çıkmak isteyenlere onun sözleriyle hitap ederek bu yazıyı bitirelim:
"İnsanın uykuya sırt çevirmesi lazım. Peygamber-i Ekber uyumazlardı. Eğer Türkiye'de insanlar, Türk insanı, Müslüman insan, İslâm milletinin insanı yeniden bir "Ba'sü bâ'de'l mevt" (Ölümden sonra diriliş) sırrını yaşamak istiyorsa, onu ihya etmek istiyorsa, yeniden bir ba'sü bâ'de'l mevte doğmak istiyorsa uykuyu kaldırmalıdır. Uykuya düşman mı olalım? Hayır.
Uykuya dost olmayalım.
Her şeye dost olalım, uykuya dost olmayalım.
Her şeye dost olalım, politikaya dost olmayalım.
Her şeye dost olalım, hırs-ı mal ve hırs-ı câha olmayalım.
Her şeye dost olalım ve paraya dost olmayalım."