···Okunma: 03 Nisan 2023 23:35 Çok çok güzel bir kitaptı. Gölge ve Kemik üçlemesi ortalama bir üçlemeydi ama herkes bu ikilemeyi daha çok beğendiği için biraz beklentim vardı, beklentimin de üstüne çıktı. Okumak isteyenlere önerim önce üçlemeyi okumaları. Aslında bu iki seri ayrı ayrı okunabilir. Kargalar meclisi ikilemesi Gölge ve Kemik üçlemesinden yaklaşık 1-2 yıl sonra ve başka bir ülkede geçiyor. Karakterler de farklı. Kargalar adını alan bu altı karakterleri çetemizin hiçbir üyesi üçlemede yoktu. Ancak bu ikilemede çok az da olsa üçleme ile ilgili spoiler var, ayrıca üçlemede evrenin özellikleri daha iyi anlatılmış. Bu yüzden önce üçlemeyi okumanızı tavsiye ederim. Üçleme güzeldi, ortalamaydı ama bu ikilemenin ilk kitabı olan bu kitap gerçekten harikaydı.
Altı ana karakterimiz var. Kendilerine ait bölümleri var hepsinden okuyoruz (yani umarım okuruz bu kitapta Wylan’dan hiç bölüm yoktu diğerinde vardır diye düşünüyorum). Böyle olması daha hoşuma gitti. Karakterlerin hiçbirini derinlemesine okuyamadık ama en azından hepsini daha yakından tanıdık. Ve en sevdiğim karakteri seçemedim, altısı da çok iyiydi. Kaz, Inej, Matthias, Nina, Jesper, Wylan… hepsi çok iyiydi. Bu kitapta karakterlerimizin hiçbiri dünyayı kurtarmaya çalışan iyi masum karakterler değillerdi. Para kazanmak için büyük bir hırsızlık yapmalarını okuduk. Kitap başından sonuna kadar heyecan doluydu, sürekli aksiyon vardı. Buna rağmen yazar aralara güzel romantik sahneler yerleştirmiş, espri yazabilmiş ve harika çiftler yaratabilmişti. Sürekli hikayenin içinde kaldım ve sonu da çok merakta bıraktı. Kitap her şeyiyle çok güzeldi. Umarım ikinci ve serinin son kitabı da böyle olur ve seri aklımda güzel bir yer edinir.