Her Kalp Kırılır
2023 11. kitabı
Kırık kalplerin, hayal kırıklıklarının, tüm umutsuzluklara rağmen umudu arayanların kitabı Her Kalp Kırılır. Colleen Hoover kitaplarının hastası olduğum gerçeğini bir kenara bırakırsak ters köşelerin olduğu ve bir çok duyguyu bize hissettiren bir roman. Sevgisiz ailelerde büyümüş, kendilerini başkalarına ifade edememiş ve duygularını kendilerine saklamak zorunda kalarak hayata kalpleri kabuklaşmış iki kırık kalbin birbirlerini bulmasının hikayesi. Ne kadar okurken sakin bir yaz kitabı olduğu izlenimi verse de, çok sert gelişen olaylarla okurunun soluğunu kesiyor resmen Colleen Hoover. Beyah ve Samson ne kadar hayata kırgınlıklarını gizlemek için çelikten bir kalkanları olduğunu düşünseler de ruhlarındaki kırgınlıklar çatlak kalplerinden sızmak için bir dinleyici arıyor. Bazı insanlar hayata diğerlerinden daha şanssız başlar ve hayatları için tek başlarına mücadele etmeleri gerekir. Beyah ise bu mücadeleyi sürdürenlerden. Beyah, annesinin ölümünden sonra uzun zamandır görmediği babasının yanına taşımak zorunda kalır ve babasının yeni ailesiyle tanışır. Babasının sahil evine yerleşen Beyah, üvey annesi ve üvey kardeşine karşı temkinlidir. Uzunca bir süre üvey kardeşinin ona iyi davranmasının altında bir şey ararken, aslında Beyah'nın kendine iyi davranılmasına ne kadar alışık olmadığını anlıyoruz. Beyah'nın bu güvensizliği kitap boyunca devam ediyor. Samson'a karşı da uzunca süre kalkanını korurken, kendini sürekli savunma modunda hissediyor ama kalpleri kırık insanlar, kalpleri kırık insanları tanır. Samson ve Beyah'nın da kırıklıkları aynı noktadan ve bir noktada Beyah çelikten kalkanını indirerek Samson'un içeri girmesine izin veriyor. Uzun lafı kısa kesecek olursam özetle; yaz boyunca Beyah'nın ailesiyle ilişkisini, edindiği arkadaşlarla geçirdiği sahil akşamlarını ve Samson'la paylaştığı özel anları okuyoruz. Kitap boyunca en sevdiğim ayrıntı ise rüzgar gülüydü. Beni o kadar etkiledi ki bir gün rüzgar gülü dövmesi yaptırmaya kararlıyım. Yani anlayacağınız yine hayatımı etkileyen kitaplardan. O zaman bir gün herkesin şansının iyiye dönmesi dileğiyle. Keyifli okumalar, herkese tavsiye ederim
1000k
Her Kalp KırılırColleen Hoover · Ephesus Yayınları · 20213,958 okunma