Madeline Miller - Galateia
@ithakiyayinlari
°
"Mesele şu ki bence kocam benim konuşabileceğimi beklemiyordu. Bunun için çok da suçlamıyorum onu, sonuçta beni sadece bir heykel olarak biliyordu; saf, güzel ve sanatına kolayca boyun eğen. Doğal olarak, yaşamamı dilerken yine öyle kalmamı ama beni düzebilmesi için sıcak olmamı istiyordu. Ama buna etraflıca kafa yoramamasını, hem canlı olup hem de heykel olamayacağımı anlamamasını aptalca buluyorum. Ben doğalı sadece on bir yıl oldu ama bunu ben bile biliyorum."
°
Selamlar . Madeline Miller'dan okuduğum ikinci kitap . Tarzı çok hoşuma gidiyor ve bu kitabını da beğendim. Kısa bir hikaye 1 saat gibi bir zamanda hemen okuyabilirsiniz. Çizimlere bayıldım . Böyle iyi sanatçıları görmek muhteşem bir şey .
Madeline Miller, 1978 yılında Boston'da doğdu ve New York ile Philedelphia'da büyüdü. Brown Üniversitesi'nden klasik eserler üzerine lisans ve lisanüstü diplomalarını aldı. Son on beş yıldır Latince, Yunanca ve Shakespeare üzerine dersler veriyor. İlk romanı Akhilleus'un Şarkısı 2012 yılında kurgu dalında Orange Ödülü'nü kazandı ve New York Times çoksatanlar listesine girdi. İkinci romanı Ben, Kirke 2018'de yayımlandı. Miller'ın makaleleri, aralarında The Guardian, Wall Street Journal ve NPR.org da bulunan çeşitli yayınlarda yer aldı. Yazar, Pennsylvania, Philedelphia yakınlarında yaşıyor.
Mitoloji okumalarına oldum olası hastayım . Çok seviyorum ve okurken keyif alıyorum. Kitabımız bir Yunan mitolojisine dayanıyor. İnternetten Mite bakabilirsiniz. Kısaca anlatmak gerekirse; Pygmalion Kıbrıs adasında yaşayan alçakgönüllü, bekâr bir yontu sanatçısıydı. Venüs onları cezalandırmış, ahlak yoksunu kadınlar haline getirmişti. Kendisine bir heykel yaptı ve heykele aşık oldu. Daha sonra Venüs'den kendi heykeli gibi bir kadın istedi. Venüs bunu kabul etti ve heykeli öpünce canlandı.
Galateia beni derinden etkiledi. Çocuğu için endişelenen bir anne, kendi benliğini bastırmak zorunda kalıyor çünkü hapis hayatı içinde. Her şeyden önemlisi çocuğu ve onun için her şeyi yapmaya hazır.
Herkesin okuması ve araştırması gereken bir hikaye .
#MadelineMiller #Galateia #ithaki #mitoloji
#book #kitap #bookstagram #kitapkurdu #books #instagram #photography #edebiyat #instagood #bookworm #reading #kitaplar #instabook #bookshelf #booklover #kitaptavsiyesi #read #okudumbitti #kitapaşkı #kitapönerisi #kitapkurdu #instalike #booklike #photo #booklike #likers