2023 34. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2023 23:02
Serinin şuana kadar çıkan karakter gelişimi ve değişimi bakımından net en iyi kitabıydı... En son bıraktığımızda biliyorsunuz ki LiLo ayrıydı ve burada nihayet kavuştular ama aslında asıl mücadeleleri de öyle başladı diyebiliriz. Özellikle de Lily'nin. Lo'dan uzaktayken bağımlılığına karşı koymak yakınında, yatağında olduğundan çok daha kolaydı ama Lo dönünce işler sarpa sarmaya başladı. Lily arzularına karşı koymada her geçen dk daha çok zorlandı. Üstelik başlarına bir de şantajcı musallat olarak Lily'nin sırrını herkese yaymakla tehdit etti ve zaten yeteri kadar dertleri varken bir de şantajcının kim olduğunu ögrenme ve onu durdurmaya çalışma çıktı başlarına. Bunun yanı sıra Lily'nin terapistiyle olan seanslarına Lo'nun da dahil olması ve Lily'nin bağımlılıkla mücadelesinde ona en büyük desteği vermesi o kadar güzeldi ki. Tabii ki birbirini seven iki insanın yapacağı şey budur ancak birbirini seven iki bağımlı insan için bu o kadar da kolay değildi. Lo'nun bencil olmaması ve hep Lily'yi ön planda tutması ona olan güveni boşa çıkarmama çabası çok güzeldi. Kendisini ve çevresini ayık kafayla baştan keşfetmesi ve değer verdiği insanları daha çok korumak istemesi müthişti. Lilo, Connor, Rose, Ryke ve Daisy'nin çıktığı tatilde yaşadıkları şeyler aslında hepsinin hayatında bir şeylerin değişmesinin başlangıcı oldu diyebiliriz. Güzel yanı LiLo ilk defa normal bir gün/günler geçirdi. Onun dışında ilk iki kitapta da neyse de bu kitapta Ryke'ın tatilde Daisy'ye olan tavrı tıpkı LiLo gibi biraz rahatsız etti beni açıkçası. Lo'nun Daisy'ye de Ryke'a da tavrına hak verdim diyebilirim. Ryke bazı noktalarda nerede duracağını bilmiyor ve bazı şeyleri de açık sözlüyüm diyerek normalleştiriyor. Ama sonrasında Daisy konusundaki düşüncelerini kabullendim tabii ki ve arkadaş olmaları batmadı. Lo ve Rose'un birlikte vakit geçirdikçe birbirlerini anlamaya, korumaya çalışıp yeri geldiğinde savunmaları çok güzeldi. Lo'nun Connor'a sebepsiz güveni ve onu tek gerçek arkadaşı olarak görmesi. Her güzel şeyin sonunda olduğu gibi felaketler de gecikmedi tabii ki. Tatilden dönerlerken Lily'nin yaşadığı şeyler ve sonrası o kadar üzücüydü ki. Bir kadının bunlara maruz kalmasına hem çok sinirlendim hem de çok üzüldüm. Gerçekleri öğrenince anne babasının tavrı hele de annesinin o söyledikleri beni delirtti resmen. Yatacak yerin yok Samantha Calloway, umarım beter olursun. Lily ve Lo'nun ailelerinin itibarlarlarını geri kazanması uğruna yapmak zorunda oldukları şeyler de can sıkıcıydı. Özellikle Lily'nin yeni terapistini onu duvardan duvara vurma isteği uyandırdı bende, sapık herif sonunda layığını bulduğu için de mutluyum. Lily'nin canı yandıkça benim de yandı resmen. Lo'nun gerçek annesiyle tanışması da onun için kahrolduğum kısımlardan biriydi. Bu serideki bütün ebeveynler leş gibi insanlar. Çocuklarının bu halde olması o kadar normal ki. Jonathan Hale sevsem mi nefret mi etsem asla karar veremediğim bir adam. Evet sorunlu bir baba ama aslında o da bir bağımlı. İyileşmeyi denese belki her şeye en baştan başlanabilir gibi hissettiriyor. Lo'nun bağımlılığının en büyük sebebi olsa da ona içimde acıyan da bir taraf var aslında. Bir taraftan tedavi gören oğluna içki uzatması diğer taraftan oğullarıyla yemek yeme ve santajcının kimliği konusunda onları koruma çabası. Bilmiyorum araftayım umarım ilerleyen kitaplarda bu konuda da gelişmeler olur. LiLo'nun yeni bir iş kurma çabası çok güzeldi bu arada, bebeklerimin başarılı olmalarını çok istiyorum. Ryke ve Lo'nun gerçekleri öğrendikten sonraki o halleri. Ah kardeşlerini karşılıklı olarak gerçekten hissettiğim sahnelerdendi diyebilirim. Sondaki sürpriz de beklediğim bir şeydi aslında ama okuduğum için çok mutluyum. Artık LiLo'mun mutlu olduğunu görmek istiyorum. 4. kitap Connor ve Rose'un kitabı Kiss the Sky olacak ve onlar için aşırı sabırsızım. Bu kitapta ilişkilerine dair daha çok detay görüp onları daha çok tanıdık ama kendi kitaplarını okumak bambaşka olacak. Beklemedeyim.
Sana Hâlâ BağımlıBecca Ritchie · Martı Yayınları · 2023357 okunma