Güldüm, Kıkırdadım ve Bitirdim
2023 54. kitabı
Bu kitabı yabancı kitap tanıtım sayfalarında birkaç defa görmüştüm. Okuma listeme almış fakat onlarca kitabımın arasında kaybolup gitmişti. Bir de bakmışım Türkçe'ye çevrilmiş. Hemen aldım. Hehehe İnanılmaz eğlenceli, sıcak ve heyecanlı bir kitaptı! Okurken çok güldüm ve içim kıpır kıpır oldu. Olive, abisinin arkadaşı Jason ile tanıştığı ilk anda ona vuruluyor. O zamandan beri de ondan hoşlanıyor. Eh, tabii on dört yaşındayken tatsız bir hadise yaşıyor ve Jason'ın taşınmasıyla ilk aşkı ondan uzaklaşıyor. Aradan geçen sekiz yılda kızımız yazar olmuş ve çıkış kitabı sinemaya uyarlanacak. Başrolü ise ünlü bir oyuncu olan çocukluk aşkı Jason Thorn. İkili onca zaman sonra tekrar bir araya geliyorlar ve olaylar böylece başlıyor. İlk başta Jason'ın Olive ile olan samimi tavırları çok tatlıydı. Onu bunca zaman küçük kız gibi görmüş ve şimdi büyüdüğünü görünce nasıl davranacağı konusunda bocalar gibiydi. Tabii sonrasında büyüdüğünü kabullenmek zorunda kaldı ;) Kitapta Lucy benim favorimdi. Mükemmel bir kız arkadaş! Kahkahalar atmama sebep olan konuşmaları hâlâ aklımda. Kesinlikle samimi bir arkadaşlıkları var Olive'le. Genel olarak eriyerek okuduğum bir kitaptı. Çünkü ister istemez bu yaygın bir hayal dünyası. Yazar olarak hayal ettiğiniz bir insanın karşınızda size gülümsemesi kalp krizi sebebi zaten. Sadece sonlara doğru (özellikle son 30 sayfa) gereksiz bir dramaya döndü. Yani... fazla geç kalınmış ve sinir bozucu birtakım olaylar silsilesiydi. Daha iyi işlenebilirdi. Ama olsun Ella Hanım, sizin yazım şeklinizi yine de çok sevdim! Kitap benim açımdan sevdiğim birçok şeyi barındırıyordu. Yetişkin içerikli, romantik komedi ve kapağında buna dair hiçbir şey yok. Masum gibi görünen ama asla masum olmayan bir roman ;) Okurken gülmekten yanakları ağrıtan bir kitap. Yetişkin içerik okumayı sevenlere duyurulur. Tavsiye edeceğim bir kitap hehehe Not: Acaba Lucy'i başka bir kitapta okur muyuz ya? Harika bir kadın. Not2: Okuyacakmışız! Allah'ım sana geliyorum! Adam Connor kitabı onunmuş!
Romantik Komedi
Jason Thorn’u SevmekElla Maise · Yabancı Yayınları · 20231,441 okunma