·400 syf.····Okunma: 27 Nisan 2023 22:12 Kitabı bitirir bitirmez vereceğim puanı uzun uzun düşündüm. 6, 7, 8 olabilir gibi geldi. Hepsi çok uygundu kitaba. İncelemelerde 9, 10 vermiş insanların kesinlikle hatalı olduklarını düşünüyorum. Bu yüzden önce aklıma geldiği kadarıyla eleştirilerimi yazıcam.
Öncelikle aileden başlayalım. June ile Alex'in ilişkisi her ne kadar tatlı olsa da aralarındaki diyaloglar beni çok itti. Disney filminde gibi konuşmaları beni cringe komasına soktu.
Başta Nora'yı da kız kardeşi sanıyodum. Başa dönüp bakmadım ama yılbaşında öpüştüklerinde kalp krizi geçirecektim. Komikti bayağı. kdgmxnf
Sonracığıma, yazar ya İngiltere'nin işleyişine uzak olduğundan ya da oralara girmekten kaçınmak istediğinden olayların kraliyet ayağının hem çok havada kaldığını düşünüyorum hem de inandırıcı olmadığını. Noldu yani anneciğimiz birden kendine gelip içindeki canavarı çıkardı, monarşinin sembolü kraliçe de okayy mi dedi her şeye? Hiç inandırıcı değil. Bazı yerleri gereksiz uzun yazmasına gelicem ama burada da değineyim. Çok kısa geçilmişti buralar. Yüzyıllardır süregelen ve geleneklerine çok bağlı olan kraliyetle değil de zaten kabül görecekleri, özgürlükler ülkesi olan Amerika'ya ağırlık vermeleri gerçek dışıydı.
Evet gelelim uzatma meselesine... Ben kitabın başlarını sular seller gibi okudum. Romantik kısımlar ve enemies to lovers olayları kimin hoşuna gitmiyor ki? Kitabın arkasını okumuş olan herkes siyaset de okuyacağını anlar ama kardeşim kitledin bizi Amerikan dertlerinle, full seçim okuduk son 100-150 sayfa. Hiç gerek yoktu. Bir de yani senin bu kitabı çıkardığın ülke de neticede Amerika. Ben ortadoğulu olduğum için alışkınım siyasete de oradaki okurlar siyasi kısımları atlaya atlaya okumuştur, adım gibi de eminim buna. Kitap için boşu boşuna kestiğiz ağaçlara yazık.
Beğendiğim kısımlar yok muydu? Vardı tabii ki ama olumlu kısımları yazasım gelmedi. Hızlı hızlı okuyayım, biraz kanser olayım ama içim de sıcacık olsun diyosanız bir de homofobik iğrenç biri değilseniz şans verebilirsiniz.
İyi okumalar.